Liga Campionilor: Cine este Astana, adversara CFR Cluj

Echipa kazahă FC Astana, adversara lui CFR Cluj în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, a avut rezultate notabile în ultimii ani în cupele europene.

FC Astana a câştigat anul trecut pentru a cincea oară consecutiv campionatul Kazahstanului, care se desfăşoară după sistemul primăvară-toamnă. Gruparea din capitala Kazahstanului a atins grupele Ligii Campionilor în sezonul 2015-2016 şi şaisprezecimile de finală ale Europa League în sezonului 2017-2018.

FC Astana este liderul la zi al campionatului Kazahstanului, internaţionalul român Dorin Rotariu fiind titular. Printre jucătorii notabili se află sârbul Antonio Rukavina, bosniacul Marin Anicic, croaţii Luka Simunovic şi Marin Tomasov.

Astana, grupare înfiinţată în 2009, a fost antrenată de Ioan Andone în perioada iulie - noiembrie 2013. În primele patru luni din 2013, Astana a fost pregătită de ucraineanul Oleg Protasov, cel care le-a antrenat pe Steaua Bucureşti şi Astra Giurgiu. Pe banca tehnică a echipei este acum ucraineanul Roman Grigorciuk.

În 2012, formaţia kazahă l-a avut printre jucători pe românul Emil Dică.

Partida din prima manşă va avea loc în Kazahstan pe 9 sau 10 iulie, iar manşa secundă la Cluj-Napoca, pe 16 sau 17 iulie.

Astana nu a mai întâlnit adversare din România în cupele europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel