Liga Campionilor, aproape de schimbare. UEFA va lua zilele următoare o decizie

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

UEFA a anunţat că urmează să decidă zilele următoare care va fi noul format al Ligii Campionilor. 

După ce marile cluburi au ameninţat cu înfiinţarea unei Superligi închise, UEFA va lua o decizie "la comitetul său executiv de pe 31 martie", a declarat Lars-Christer Olsson, preşedintele acestei organizaţii din care fac parte circa 30 de ligi profesioniste.

UEFA nu a oficializat încă data acestei reuniuni, în ajunul căreia va avea loc întrunirea unei "comisii pentru competiţiile intercluburi", ce va trebui să pună la punct ultimele detalii, a precizat Olsson. Rămân multe întrebări legate de această reformă, ce va aduce mărirea numărului de echipe în competiţia regină, de la 32 la 36, şi renunţarea la actuala fază a grupelor, cu opt grupe a câte patru echipe, în favoarea unui "minicampionat" în cadrul unei grupe unice.

Franţa primeşte un loc. Cine le ia pe celelalte



Dacă un loc suplimentar ar urma să fie acordat Franţei, pentru împărţirea celorlalte trei locuri au loc discuţii aprige între European Leagues şi cluburile mari, dornice să-şi asigura participarea în această competiţie.

Un sistem bazat pe coeficient UEFA ar face, de exemplu, ca Arsenal, Borussia Dortmund sau Chelsea să fie favorizate de trecutul lor european, chiar după un sezon ratat, în timp ce European Leagues doreşte ca locurile să revină "campionilor altor ţări".

Ar trebui pusă la punct şi noua fază a grupelor: desigur, toată lumea este de acord cu trecerea la "sistemul elveţian" inspirat de turneele de şah, când fiecare echipă ar întâlni o paletă de adversari diferiţi înainte de faza eliminatorie.

Proiectul care circulă de la sfârşitul anului trecut prevede zece meciuri pentru fiecare echipă în această primă etapă, faţă de şase în actuala fază a grupelor, adică 100 de meciuri în plus în ansamblul competiţiei.

Exprimându-şi îndoiala în legătură cu interesul "sportiv şi financiar" al acestei orgii de meciuri, European Leagues a propus "un compromis", cu două partide în plus" pentru fiecare echipă în loc de patru, a explicat directorul său general Jacco Swart.

Rămâne ca aceste noi meciuri să-şi facă loc în calendarul internaţional, el însuşi supus discuţiei în condiţiile în care preşedintele FIFA, Gianni Infantino, doreşte un Mondial al cluburilor extins la 24 de echipe, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel