Liderul grupului terorist din Algeria, ucis în operațiunea armatei

algeria
algeria

Liderul commando-ului care a luat ostatici, miercuri, sute de persoane, Abu al-Baraa, inclusiv străini, la un complex gazifer din Algeria a fost ucis, în timpul operațiunii armate de joi seară, potrivit anunțului unui purtător de cuvânt al grupului de răpitori pentru agenţia mauritană Nouakchott information (ANI), scrie Mediafax.

"Probabil de naţionalitate algeriană", Abu al-Baraa, născut la sfârşitul anilor 1970, a devenit membru al Grupului salafist pentru predică şi luptă (GSPC) la începutul anilor 2000 și era "unul dintre cei mai importanţi lideri ai brigăzii lui Mokhtar Belmokhtar" care a revendicat atacul asupra complexului, conform Al-Akbar.

Potrivit sursei citate, Al-Baraa a contribuit mai ales la implantarea islamiştilor armaţi în nordul Mali, ocupat astăzi de aceste grupuri.

Abu al-Baraa, un pseudonim, a declarat miercuri pentru postul de televiziune prin satelit din Qatar Al-Jazeera că numărul ostaticilor străini este "în jur de 41" şi că aparţin mai multor state: Norvegia, Franţa, Statele Unite, Marea Britanie, România, Columbia, Thailanda, Filipine, Irlanda, Japonia şi Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel