Liderul Coreei de Nord a ordonat pregătirea armelor nucleare

Arsenalul nuclear al Coreii de Nord trebuie să fie "pregătit în orice moment", a afirmat vineri liderul nord-coreean Kim Jong-Un, în reacție la rezoluția Consiliului de Securitate al ONU care înăsprește sancțiunile internaționale împotriva Phenianului, scrie Agerpres.

"Trebuie să fim pregătiți în orice moment să utilizăm arsenalul nostru nuclear", a declarat Kim Jong-Un citat de agenția oficială de presă din Coreea de Nord, KCNA, într-o nouă afirmare a voinței de a sfida comunitatea internațională.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a impus miercuri o nouă serie de sancțiuni severe împotriva Coreii de Nord după ultimele teste nuclear și balistic efectuate de regimul comunist.

Această rezoluție a Consiliului, prezentată de Statele Unite, a fost adoptată în unanimitate, inclusiv de China, singurul aliat al Phenianului.

Președintele american, Barack Obama, a salutat imediat decizia Consiliului de Securitate, apreciind-o ca un răspuns "ferm, unit și corespunzător" la un test nuclear — al patrulea din 2006 — și o lansare a unei rachete efectuate pe 6 ianuarie și, respectiv, 7 februarie deCoreea de Nord, încălcând mai multe rezoluții ale ONU.

La câteva ore după adoptarea rezoluției,Coreea de Nord, din ce în ce mai izolată în chestiunea arsenalului său nuclear, a tras cu proiectile cu rază scurtă de acțiune în largul coastelor răsăritene, potrivit Ministerului sud-coreean al Apărării.

Autoritățile de la Seul au informat că șase proiectile cu o rază de acțiune între 100 și 150 de kilometri au fost lansate în Marea Japoniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel