EXCLUSIV  Licitație Brașov - Sighișoara de 623,24 milioane euro. Știre ștearsă, CFR încă fără răspuns

Un material de presă a stat la baza solicitării DCNews.ro către CFR SA. Deși noi n-am primit un răspuns, ci doar argumentul celor 10 zile legale, știrea inițială a fost ștearsă. 

Pe site-ul Libertatea.ro a apărut un material în care se punea întrebarea corectă: ”De ce firme intrate în insolvență participă la licitații?”. 

Articolul șters

”Deși a intrat în insolvență pe 13 februarie 2018, firma Euroconstruct, cea care deținea restaurantul Golden Blitz, preferatul fostului președinte Traian Băsescu, este în cărți pentru a primi modernizarea unei părți a tronsonului feroviar Brașov – Sighișoara. Valoarea: 623,24 milioane euro, fără TVA.” este singura parte din articolul de pe Libertatea.ro, indexată în Google. Știrea a fost ștearsă de pe site-ul citat. 

Trei întrebări către CFR S.A.

DCNews a adresat trei întrebări către CFR S.A. despre licitația pentru tronsolul din sectorul Brașov - Sighișoara, întrebări care se refereau la stadiul licitației, la prevederile legii în cazul companiilor falimentare care fac parte din consorții și, implicit, participă la licitații și dacă există astfel de cazuri în ceea ce privește licitația tronsonului feroviar Brașov – Sighișoara. 

După ștergerea articolului de pe Libertatea.ro, am considerat plauzibil că un răspuns în ceea ce privește întrebările ridicate de noi a existat. 

Termenul legal de 10 zile

CFA S.A. ne-a răspuns telefonic că solicitarea a fost transmisă către cei competenți din cadrul companiei și că răspunsul nu va depăși cele 10 zile legale, care încă nu s-au epuizat. 

Cazul concret se referă la 28 de kilometri de cale ferată din sectorul Brașov  - Sighișoara, de pe coridorul IV feroviar. Licitația se ridică la voloarea menționată, din care circa 440 de milioane de euro vor fi obținuți de la Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), suma de finanțare nerambursabilă reprezentând 81,74% din valoarea totală. Restul sumei va fi cofinanțată de la bugetul de stat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel