Manifestanţii din Libia, atacaţi de lunetişti

libia
libia

Trupele libiene au folosit sâmbătă lunetişti şi au deschis focul cu arme automate asupra manifestanţilor de la Benghazi, conform relatărilor martorilor oculari, care afirmă că mai multe persoane au fost ucise în urma atacului, relatează BBC News Online.

Trăgătorii de elită, amplasaţi pe acoperişurile clădirilor, au deschis focul asupra manifestanţilor implicaţi în confruntări cu forţele armate, afirmă martorii, care au descris scene de haos pe străzile oraşului Benghazi. Cel puţin trei persoane au murit şi alte 70 au fost rănite în urma incidentelor, conform unor surse medicale citate de CNN. Un medic de la spitalul Al Jala din Benghazi a afirmat însă că în urma incidentelor de sâmbătă au murit 30 de persoane, majoritatea suferind răni la cap.

Medicul citat de CNN afirmă că forţele de securitate au deschis focul de la bordul unor elicoptere, iar la spital au ajuns numeroşi răniţi. Colonelul Mohammed al-Majbari, membru al forţelor libiene care s-a alăturat opoziţiei, a afirmat că autorităţile libiene, ajutate de mercenari din alte ţări africane, au declanşat un adevărat masacru. "A venit timpul pentru libertate (...) Kadhafi nu este fiinţă umană. Un libian nu ar face niciodată aşa ceva propriului popor. Este un dictator", a spus el.

Mai mulţi martori oculari au declarat că forţele de securitate au deschis focul asupra protestatarilor şi de la bordul unor maşini, militarii trăgând la întâmplare în direcţia manifestanţilor. Alţi martori au relatat că soldaţii şi-au declarat sâmbătă solidaritatea cu manifestanţii, pentru ca ulterior să deschidă focul asupra acestora, informează Mediafax.

Potrivit BBC, alte cel puţin 15 persoane au murit sâmbătă la Benghazi, după ce forţele de securitate au deschis focul asupra participanţilor la o înmormântare.

CNN precizează că nu poate confirma informaţiile din Libia, deoarece autorităţile refuză să răspundă solicitărilor repetate pentru acordarea accesului în ţară şi controlează strict comunicaţiile.

Organizaţia Human Rights Watch a anunţat sâmbătă dimineaţă că mai mult de 80 de persoane au fost ucise în Libia de la declanşarea mişcării de contestare a regimului condus de Muammar Kadhafi.

Muammar Kadhafi, cel mai longeviv lider din lumea arabă, conduce Libia din 1969, când a preluat puterea în urma unei lovituri de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel