Urmărește emisiunea live


Libia în pragul războiului civil, potrivit unui fiu al lui Gaddafi

Seif Al-Islam Gaddafi,
Seif Al-Islam Gaddafi,

Seif Al-Islam Gaddafi, un fiu al liderului libian Muammar Gaddafi, a declarat că Libia este în pragul războiului civil şi ţinta unui complot străin, într-o alocuţiune televizată în noaptea de duminică spre luni.

Seif Al-Islam Gaddafi a recunoscut că mai multe oraşe, dintre care Benghazi şi Al Bayda în estul ţării, au căzut pradă unor ciocniri violente şi că protestatarii au pus mâna pe arme militare. Zeci de mii de persoane se îndreaptă spre Tripoli, a declarat el. „În acest moment tancuri se deplasează în Benghazi conduse de civili. La Al Bayda oamenii au arme şi numeroase depozite de muniţie au fost jefuite. Avem arme, armata are arme, forţele ce vor să distrugă Libia au arme“, a spus el, potrivit Agerpres.

Potrivit fiului lui Gaddafi, confruntările sunt provocate de elemente libiene şi străine vizând să distrugă unitatea ţării şi să instaureze o republică islamică, potrivit acestor declaraţii retransmise de televiziunea de stat libiană. "Vom distruge elementele răzvrătirii", a declarat el, promiţând în acelaşi timp "formarea unei comisii pentru a crea o constituţie".

Potrivit Human Rights Watch, cel puţin 173 de persoane au fost ucise în Libia de la începutul protestelor la 15 februarie. Potrivit unui bilanţ al AFP stabilit din diferite surse libiene, numărul de morţi în manifestaţiile contra regimului colonelului Gaddafi se ridică la cel puţin 77, majoritatea la Benghazi.

Seif Al-Islam a mai declarat că "Libia nu este Egiptul sau Tunisia", în referinţă la aceste două ţări vecine ale căror lideri, Hosni Mubarak şi Zine El Abidine Ben Ali, au fost izgoniţi de mulţimea din stradă în ultimele săptămâni. "Armata Libiei va juca un mare rol. Ea nu este armata tunisiană şi nici armata egipteană", a declarat el.

Colonelul Gaddafi nu a făcut nicio declaraţie publică de la începutul violenţelor. El este la putere în Libia din 1969. "Nu vom abandona nicio palmă de pământ al Libiei", a subliniat el, afirmând: "Noi trăim în Libia, vom muri în Libia". Potrivit unor informaţii neconfirmate, Muammar Gaddafi, născut în 1942, ar fi părăsit Libia duminică seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel