Liban: două lungmetraje, interzise. Inclusiv ultimul film de Steven Spielberg

Libanul interzice două lungmetraje, inclusiv cel mai recent film regizat de Steven Spielberg.

Autorităţile libaneze au interzis difuzarea a două filme, între care 'The Post', cel mai recent lungmetraj regizat de cineastul american Steven Spielberg, în acord cu boicotul decretat de Beirut pentru orice produs ce are legătură cu Israelul, a anunţat luni un reprezentant al forţelor de securitate, citat de AFP.

Steven Spielberg figurează pe lista neagră întocmită de Biroul central pentru boicot din cadrul Ligii Arabe, întrucât a donat 1 milion de dolari Israelului în timpul războiului din 2006 dintre statul evreu şi Hezbollah în Liban, a precizat acelaşi reprezentant din Direcţia Generală a Siguranţei Generale din Liban. Filmul 'The Post' a fost interzis din cauza acestei liste 'pe care Libanul o respectă', a precizat pentru AFP aceeaşi sursă, care a preferat să îşi protejeze anonimatul.

Siguranţa Generală din Liban este însărcinată cu implementarea cenzurii în domeniul filmelor, cărţilor şi spectacolelor de teatru. Libanul este în continuare în mod oficial în război cu Israelul. Războiul din 2006 a făcut aproape 1.400 de morţi, dintre care 1.200 au fost libanezi.

Filmul The Post

Filmul 'The Post' îi aduce împreună pe marele ecran pe actorii Meryl Streep şi Tom Hanks. Pelicula prezintă publicarea spectaculoasă în 1971 de cotidianul american The Washington Post a unor documente confidenţiale ale Pentagonului, expunând minciuni ale guvernului Statelor Unite în legătură cu războiul din Vietnam.

Un alt film, producţia australiană 'Jungle', care prezintă infernul prin care trece un turist israelian, interpretat de Daniel Radcliffe, a fost afectat de retragerea licenţei de difuzare, după două săptămâni de proiecţii în cinematografele din Liban, a precizat acelaşi oficial local.

Filmul Jungle

'Au existat proteste care ne-au determinat să retragem filmul din sălile de cinematograf pentru a evita orice fel de problemă', a adăugat el. Filmul a fost criticat în urmă cu câteva zile de un comunicat dat publicităţii de Campania pentru boicotul susţinătorilor Israelului în Liban. Această asociaţie refuză difuzarea filmului deoarece acesta prezintă aventurile unui 'turist israelian' şi, în plus, unul dintre producătorii peliculei este o femeie israeliană.

'Jungle' prezintă periplul tragic al aventurierului israelian Yossi Ghinsberg, care s-a rătăcit în pădurea amazoniană din Bolivia în 1981. Cetăţenii libanezi nu au dreptul de a merge în Israel, produsele israeliene sunt interzise în Liban, iar producţiile artistice percepute ca fiind favorabile Israelului, oferindu-i o imagine pozitivă, provoacă în continuare dezbateri aprinse în Liban.

[citeste si]

În iunie 2017, Libanul a interzis difuzarea filmului american 'Wonder Woman', în care personajul principal este interpretat de actriţa israeliană Gal Gadot. În septembrie 2017, regizorul franco-libanez Ziad Doueiri a avut probleme cu justiţia din cauza unor scene din filmul său 'L'Attentat', turnat în Israel cu actori israelieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel