Legi justiție. Pieleanu: În sfârșit, Dragnea s-a DECIS

Sociologul Marius Pieleanu a comentat reacția lui Liviu Dragnea privind declarațiile ambasadorului SUA din București, Hans Klemm, care și-a exprimat îngrijorarea vizavi de modificările aduse legilor justiției.

VEZI ȘI: Dragnea: Ambasadorii or să ne INTERZICĂ să gândim

Liviu Dragnea a spus că este îngrijorat de faptul că ambasadorii unor țări încearcă să interzică românilor să facă dezbateri publice pe anumite teme: "Sunt îngrijorat când văd niște ambasadori în România care își permit să ne interzică și dreptul de a începe o dezbatere. Urmează să ni se interzică dreptul de a gândi. Și sunt îngrijorat de faptul că procurorii au început să certe judecătorii. Știți ce mă interesează pe mine, ca președinte PSD, ca președinte al Camerei Deputaților, ca deputat și ca cetățean: să văd ce spun asociațiile magistraților și Uniunea judecătorilor din România".

"Şi eu sunt îngrijorat când ambasadorii merg la miniştri în fiecare zi să promoveze interesele unor companii străine. Cine ştie, poate cineva se gândeşte că şi asta înseamnă acte de corupţie. Că sigur că dacă aţi merge dumneavoastră la ministru să promovaţi interesele companiei domnului Muscă (n.r. proprietarul Combinatului agroalimentar Curtici pe care l-a vizitat joi) veţi avea o problemă. Eu zic să fim mai calmi. O să vedem ce spun specialiştii, ce spun judecătorii, ce spun ceilalţi oameni care nu au interese personale, ci care vor doar ca justiţia din România să funcţioneze şi judecătorii să fie protejaţi. Să nu fim în situaţia în care preşedinta Curţii Supreme să fie certată de nişte procurori. Aşa ceva nu e posibil. Fiecare avem îngrijorările noastre şi fiecare cu îngrijorările lui mergem înainte pentru România", a mai afirmat Dragnea.

În acest sens, sociologul Marius Pieleanu a făcut un comentariu.

"Înseamnă că în sfârșit Liviu Dragnea, președintele PSD, s-a decis să facă ce a promis în campania electorală, adică să aducă rânduială în țară, să readucă țara la normalitate.

Este foarte grav că în anumite medii, în România, se înțelege că sunt și alte instituții abilitate - formal sau informal - care pot produce legi. Într-o democrație, singura instituție care produce legi este Parlamentul. Astăzi când vorbim, Parlamentul României trebuie să facă acest lucru.

Populația agreează într-o proporție exhaustivă modificarea legilor justiției. Nouă din zece români spun că avem nevoie de o lege care să reglementeze vinovăția sau nevinovăția unor magistrați în actul de decizie", a zis Marius Pieleanu la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel