Legi justiție. CSM, front comun cu ÎCCJ

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) declară că susţine mesajele emise de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi de conducerea Parchetului General privind retrimiterea de la Parlament la Ministerul Justiţiei a proiectului de modificare a legilor Justiţiei. 

Potrivit unui comunicat al CSM remis joi, Plenul Consiliului a fost informat joi de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că proiectul de modificare a legilor Justiţiei a fost transmis direct Parlamentului la solicitarea acestuia şi urmează a fi valorificat în procedura parlamentară, ca iniţiativă a Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

"În această situaţie, procedura derulată până în prezent şi în cadrul căreia Consiliul Superior al Magistraturii a emis un aviz negativ la 28 septembrie 2017, asupra proiectului de modificare a Legii nr.303/2004, a Legii nr.304/2004 şi a Legii nr.317/2004, apare ca fiind abandonată. O astfel de manieră de abordare a procesului legislativ riscă să îl facă lipsit de eficienţă şi consistenţă, ducând în derizoriu un proiect a cărui importanţă şi necesitate sunt recunoscute atât de sistem cât şi de societate", declară CSM. 

În acest context, Consiliul subliniază necesitatea finalizării procedurii de legiferare la care s-a angajat Ministerul Justiţiei, sens în care susţine mesajele publice emise de preşedintele Înaltei Curţi şi de conducerea Ministerului Public privind retrimiterea proiectului asupra legilor Justiţiei, în vederea finalizării procedurii iniţial demarate, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel