Legea privind activitatea poliţiei, contestată. Coarnă: Este prost făcută

Mihai Ciobanu / 08 ian 2019 / 17:00 Salveaza PDF Comentarii
Dumitru Coarna
Descriere foto: Dumitru Coarna

Noua lege privind activitatea poliţiştilor este foarte prost făcută, fapt care a dat posibilitatea preşedintelui Klaus Iohannis să o conteste la Curtea Constituţională, deşi unele prevederi ale sale erau benefice, a declarat, marţi, pentru Agerpres, Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC). 

"Legea a fost foarte prost făcută. Au fost dublate anumite reglementări, precum cea care dă dreptul poliţistului să pătrundă într-o locuinţă fără autorizare judecătorească, atunci când este pusă în pericol viaţa cuiva sau când este vorba de terorism ori când este vorba de o epidemie, ceea ce exista din 1991", a explicat Coarnă. 

El a adăugat că toate aceste lucruri i-au creat posibilitatea preşedintelui Klaus Iohannis de a atac legea la Curtea Constituţională, deşi unele prevederi ale sale erau benefice. "Spre exemplu, obstrucţionarea poliţistului de ordine publică. În momentul în care pătrunde într-un conflict creat spontan în stradă sau în trafic, se trezeşte un al treilea care obstrucţionează poliţistul. Şi mai avem problema legitimării, cum este sancţionat refuzul legitimării", a spus liderul sindical. 

Ce reclamă Klaus Iohannis în sesizarea trimisă CCR

 

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis luni Curţii Constituţionale a României o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice. 

Legea supusă controlului de constituţionalitate are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice în scopul adoptării unor măsuri care să conducă la creşterea capacităţii de intervenţie în acest domeniu, prin instituirea instrumentelor legale necesare exercitării atribuţiilor de serviciu sau îndeplinirii misiunilor, dar şi a celor necesare asigurării unei protecţii juridice şi fizice a personalului angajat. Klaus Iohannis precizează, în sesizarea de neconstituţionalitate, că legea a fost adoptată fără solicitarea avizului CSAT. 

Vezi şi: Carmen Dan, la Antena 3, după scandalul cu Iohannis: Fac o mărturisire

Augustin Lazăr, la DNA. Mesaj pentru procurori


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25