Legea offshore. PSD, ambuscadă tip Robin Hood: Stakeholderii, panicați

Irina Constantin / 10 iul 2018 / 09:04 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comisiile reunite de buget, industrii și administrație au modificat pozitiv Legea offshore, luni seară. 

Deși ședința a început nu tocmai încrezător și părea că deciziile au fost deja luate, trec repede două amendamente, legea ajunge în plen și se și votează, delegația concesionarilor a ajuns la dezbateri mai târziu și relaxați, ceva s-a schimbat. 

Româniacurată.ro scrie cum, deodată, a apărut o ”taxă nou-nouță, cu nu mai puțin de nouă praguri. Pare mai mică decât cei 80% (din ce depășește 85 lei/MWh) pe care îi înlocuiește, dar totuși substanțială și atent-calibrată pe nouă praguri.”

Ambuscadă

Sursa citată scrie cum concesionarii nu mai stăteau atât de confortabil pe scaun: ”Și românii din delegația concesionarilor încep să simtă ce se întâmplă… Este o ambuscadă! Dar sigur au înțeles bine? Și cine are curajul să le spună șefilor? Mai trece o oră până se găsește răspunsul la cele două întrebări. Moment în care în rândul „stakeholderilor" se instalează panica. Mark Beacom, care intrase alb, e acum roșu-vinețiu.”

Abia după ce s-a votat, ei au fost chemați să-și spună punctul de vedere. S-a votat pentru România și deputații au plecat spre plen. 

Stakeholderii amenință voalat că pleacă și spun că ce s-a întâmplat acolo nu li s-a mai întâmplat niciodată. 

Legea a fost schimbată în bine în ultimul moment după forma devastatoare pentru România trecută de Senat.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26