Legea grațierii: Scandal în PMP. Lovitură pentru Băsescu

Amendamentele pe care Traian Băsescu urmează să le depună la Legea grațierii, nu aparțin PMP ci doar fostului președinte.

Liderul grupului PMP din Camera Deputaților, Eugen Tomac s-a delimitat de amendamentele pe care Traian Băsescu dorește să le depună la proiectul Legii grațierii.

"Având în vedere dezbaterea care s-a iscat în ultima perioadă cu privire la amendamentele la legea grațierii, vreau să fiu cât se poate de sincer.

În calitate de lider al grupului PMP din Camera Deputaților, nu am văzut aceste amendamente. De altfel, în cadrul partidului nu am discutat despre aceste amendamente. Consider că aceste amendamente nu sunt ale PMP, dacă ele vor fi depuse, le vom analiza și noi cu multă atenție.

Cel mai probabil, acestea, dacă vor fi depuse, vor fi amendamente ale domnului președinte Traian Băsescu, și nu ale partidului", a spus Eugen Tomac la Palatul Parlamentului. 

Aceste amendamente depuse de Băsescu, prevăd grațierea pedepselor de sub 10 ani, reducerea la jumătate a pedepselor pentru femeile condamnate pentru fapte fără violenţă, inclusiv pentru corupţie, și grațierea persoanelor condamnate pentru terorism.

Totodată, vor putea fi graţiaţi şi cei condamnaţi pentru violare de domiciliu, furt calificat în toate formele, gestiune frauduloasă, înşelăciune, delapidare, abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, fraudele comise prin sisteme informatice si mijoace de plata electronice, infracţiunile de corupţie în toate formele, conflictul de interese, obţinerea ilegală de fonduri, deturnarea de fonduri, infracţiunile de corupţie şi de serviciu comise de alte persoane, falsul material în înscrisuri oficiale, falsul intelectual, falsul informatic şi constituirea de grup infracţional organizat în toate formele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel