EXCLUSIV  Legea Educației acoperă nevoile actuale ale sistemului de învățământ. Prof. Mironov: Problemele apar când începi să aplici legile

Mironov
Mironov

Prof. Alexandru Mironov a fost invitat la DC Edu, emisiune realizată de Sorin Ivan, unde a spus că aplicarea legilor este cea mai dificilă parte din implementarea unei legi. 

Profesorul Alexandru Mironov este fost ministru la Tineretului și Sportului din perioada 1993-1996, iar acesta a fost invitat în emisiunea DC Edu, realizată de Sorin Ivan. Invitatul a vorbit despre noua Lege a Educației care are menirea de a acoperi lipsurile din învățământul preuniversitar.

Profesorul Mironov apreciază legea ca fiind bună, însă nu poate să nu nege faptul că „aplicarea legii este partea unde se complică lucrurile”, așa cum a mai arătat-o și istoria. În același timp, invitatul emisiunii este de acord cu actuala lege care promite să revoluționeze sistemul de educație din România, chiar dacă anul trecut a fost unul marcat de protestele a mii de profesori din structura de învățământ preuniversitar.

Profesorul a mai menționat și faptul că i se pare o idee bună implicarea autorităților locale în procesul de învățământ, astfel că primarii, de exemplu, ar putea avea un cuvânt de spus în direcția evidențierii problemelor cu care se confruntă școlile - din punct de vedere local.

„Din cât pot eu aprecia, mi se pare că e o lege care  acoperă nevoile actuale. Ea trebuie pusă în aplicare, asta e problema. Legi putem face oricâte, dar când le aplici, de aici încep problemele; Implicarea locală a autorităților locale e bună sau e rea? Părerea mea e că e una bună. Dacă tu, primar local, vezi că nu se implică elevul la școală, că lipsește, atunci să intervină acolo și să scoată în față sursa problemei. După, nu e băgat în seamă partidul părinților - 7 milioane de mame și tați.”, a spus profesorul Alexandru Mironov.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel