Legea bugetului și OUG 114. Guvern, analiza amendamentelor depuse de partide

Guvernul va analiza, în ședința de luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și modificările la OUG 114.

Potrivit ordinii de zi a ședinței Guvernului care va avea loc luni, premierul Ludovic Orban și miniștrii Cabinetului său urmează să analizeze amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Guvernul a stabilit să își asume răspunderea în fața Parlamentului.


Astfel, în ședința Executivului de luni urmează să fie analizate amendamentele depuse pentru proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2020; proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 și proiectul Legii privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.


Social-democrații au prezentat amendamentele pe care le vor depune la legea bugetului pentru anul viitor, printre ele fiind creșterea pensiei minime, pe care PNL vrea să o înghețe, majorarea salariilor în învățământ și asigurarea finanțării spitalelor.


„PSD va depune amendamente pentru a apăra beneficiile obținute de cetățeni în guvernarea social-democrată. Cele mai importante sunt următoarele:


1. Creșterea pensiei minime, pe care PNL vrea să o înghețe în 2020.


2. Creșterea salariilor din Învățământ, conform prevederilor legale pe care PNL vrea să le abroge.


3. Asigurarea pragurilor minime de finanțare pentru comunitățile locale, pe care PNL vrea să le desființeze, condamnând jumătate din populație la subfinanțare.


4. Asigurarea finanțării spitalelor, pe care PNL vrea să o taie cu aproape 40%", a scris PSD pe Facebook.


Și parlamentarii USR au anunțat că vor depune amendamente

"Amendamentele pe care le propun la Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative pe care Guvernul Orban își asumă răspunderea luni prevăd:


✔revenirea la alegerea primarilor în două tururi,


✔eliminarea pensiilor speciale pentru primari pentru ca ele să nu intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020,


✔desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, iar patrimoniul, obligațiile și contractele în derulare ale IRRD să fie preluate de Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului. Prin amendament mai propun ca din bugetul IRDD 10% să se ducă la INST și 90% la Ministerul Educației.


Am toată deschiderea pentru discutarea acestor amendamente cu Guvernul Orban", a scris pe Facebook senatorul USR Florina Presadă.


Plenul Camerei Deputaților și Senatului se va reuni, luni, de la ora 16.00 pentru ca Guvernul să-și angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.


Termenul pentru depunerea amendamentelor la comisiile pentru buget din Parlament a fost stabilit pentru ora 10.00. Modificările depuse vor fi transmise Guvernului la ora 13.00.


Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că Guvernul își va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat, Legea asigurărilor sociale de stat și pe modificarea OUG 114. Șeful Executivului a subliniat că o dezbatere în Parlament ar genera întârzierea bugetului, conform Mediafax.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy