Lege UDMR. Presiune pe PSD. Dragnea: Nu am ascus niciodată

Liviu Dragnea a vorbit despre o lege controversată a UDMR. Liderul PSD a respins amendamentele UDMR, dar a lăsat totuși o portiță deschisă.

Liviu Dragnea a vorbit despre amendamentele UDMR. Mai exact, despre inițiativa UDMR prin care se scade pragul de 20%, cât este în prezent, la 10% al numărului persoanelor aparținând minorității naționale din totalul populației unei localități. Astfel, ar fi necesar doar un prag de 10% pentru ca autoritățile să asigure folosirea limbii materne.

”Apăruseră informații despre o posibilă discuție cu UDMR despre niște amendamente la legea administrației publice. Le-am spus că nu am avut nicio discuție. Din punctul meu de vedere e prematur să se discute acum despre aceste modificări, de procentul de 10% care să fie scăzut de la 20%. Nu discutăm despre aceste lucruri. Sunt subiecte foarte sensibile.

Nu am ascuns niciodată aceste solicitări, dar nu am dus la capăt discuția. Repet: sunt subiecte foarte sensibile. Dacă vor fi explicate bine, iar populația va înțelege și va fi de acord, nu avem nicio problemă. Dacă nu vor fi susținute, nu avem de ce să le susținem. Poate atunci ar fi fost un moment în care altcineva ar fi acceptat propunerile ținând cont de presiunea generată de moțiune. Dar nici atunci, nici acum, nu avem nicio presiune de la UDMR”, a declarat Liviu Dragnea la Parlament.

În ceea ce privește faptul că Dragnea și liderii UDMR s-a înțeles la un prag de 15%, șeful PSD a adus clarificări.

”Am spus că sub nicio formă nu poate fi vorba de 10%. Putem porni discuția de la 15%, dacă vreodată o vom porni. Eu nu agreez să adoptăm aceste amendamente”, a explicat Dragnea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel