Lech Wałęsa propune dezmembrarea Rusiei: Să organizăm o revoltă a popoarelor din această țară. Populația lor trebuie redusă la mai puțin de 50 de milioane de locuitori

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Lech Wałęsa, cel care a fondat sindicatul Solidaritatea, propune dezmembrarea Federației Ruse.

Fostul preşedinte al Poloniei, Lech Wałęsa, sugerează ca populaţia Rusiei să fie redusă la „mai puţin de 50 de milioane de locuitori!”.

Într-un interviu acordat postului francez de televiziune LCI (La Chaine Info), Lech Wałęsa, fostul preşedinte al Poloniei şi fondator al Solidarităţii, a declarat că securitatea globală ar putea fi asigurată printr-o ”revoltă a popoarelor anexate de către Rusia”.

Wałęsa îndeamnă Occidentul să meargă mai departe decât să elibereze Ucraina, el cere ca inclusiv Rusia să fie eliberată: ”Chiar dacă Ucraina va câştiga acest război, este posibil ca peste cinci ani să ne aflăm în aceeaşi situaţie, iar în zece ani să vedem un alt Putin ridicându-se”, a avertizat Lech Wałęsa.

El este de părere că pentru ca acest scenariu să poată fi evitat, trebuie forţată o schimbare a sistemului politic intern din Rusia, şi sugerează ”să organizăm o revoltă a popoarelor din această ţară”.

Pentru Wałęsa un singur lucru poate asigura securitatea mondială: dezmembrarea Rusiei actuale, pe care el o vede ca fiind o mare putere imperială: ”Sunt 60 de popoare care au fost anexate, aşa cum sunt astăzi o parte dintre ucraineni. Ar trebui ca aceste popoare să se ridice la luptă pentru că sunt doar două variante: ori se schimbă complet sistemul politic rusesc, ori Rusia trebuie să fie redusă la o populaţie mai mică de 50 de milioane de locuitori”, a mai declarat Lech Wałęsa.

Populaţia actuală a Federaţiei Ruse este în jur de 144 milioane de locuitori, conform Adevărul.

Război. Rușii vor cu orice preț Harkivul. Pregătesc anexarea. Zelenski numește trei elemente pentru un punct de cotitură în invazia rusă

În a 137-a zi de invazie, ocupanții ruși continuă bombardarea țintită de-a lungul drumului E40, care leagă  Donețk  și Harkov, potrivit datelor serviciilor de informații militare ale Marii Britanii, arată Radio DCNews.

"Artileria rusă continuă să lovească  regiunea Sloviansk Donbas din  regiunea Izyum (regiunea Harkiv), în nord și lângă  Lysychansk  (regiunea Luhansk), în est. Trupele ruse au mai avansat pe distanțe mici în apropiere de Popasna", se arată în raport.

Luptele din Izyum continuă să se ducă de-a lungul axei autostrăzii E40, precizează și publicația LB.

"Controlul autostrăzii E40, care leagă Donețk de Harkiv, este probabil un obiect important pentru Rusia în încercările sale de a avansa prin regiunea Donețk", se arată în raport.

De pe teritoriul regiunii ruse Belgorod, ocupanții au lansat un atac cu rachetă asupra orașului Harkiv cu o rachetă de croazieră „Iskander”.

Kremlinul vrea să anexeze total sau parțial regiunea Harkov - ISW

Analiştii Institutului pentru Studierea Războiului (ISW) presupun că autorităţile ruse vor să anexeze, pe lângă Donbas și alte două zone - sudul Ucrainei și regiunea Harkov.

„Guvernul de ocupație al Regiunii Harkiv folosește imaginile și retorica Rusiei imperiale care indică în mod clar anexarea... și acest lucru întărește evaluarea anterioară a ISW, conform căreia Kremlinul are obiective teritoriale mai largi decât ocuparea regiunilor Donețk și Lugansk sau chiar păstrarea sudului Ucrainei”, notează analiștii (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel