Lecție pentru Cotroceni, măsură a lui Hollande

Francois Hollande va organiza un omagiu în memoria polițistului decedat săptămâna trecută la Paris, după atentatul terorist de pe Champs-Elysées. La omagiul organizat, președintele în funcție și-a invitat și adversarii politici, Emmanuel Macron, dar și pe Marine Le Pen, care se vor confrunta peste două săptămâni în turul secund al alegerilor din Franța.

Situația este diametral opusă cu incidentele politice care au avut loc în preajma Zilei Naționale. Anul trecut, de 1 Decembrie, președintele Klaus Iohannis a refuzat să invite la parada care a avut loc la Arcul de Trumf, politicienii care au probleme cu legea, în speță Liviu Dragnea, condamnat cu suspendare în dosarul ”Referendumul”, și Călin Popescu Tăriceanu, deși, ultimul, doar a fost trimis în judecată într-un dosar DNA şi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Mai mult, la festivitățile de Ziua Națională nu a fost invitată nici edilul Capitalei, Gabriela Firea, sub al cărui mandat s-au terminat lucrările la Arcul de Triumf.

La omagiu organizat de Hollande a fost invitat să participe și Emmanuel Macron, dar și Marine Le Pen, cu toate că împotriva candidatei de extremă dreapta există o întreaga coaliție politică.

”Mâine, omagiu național pentru polițistul ucis săptămâna trecută.Președintele Hollande i-a invitat atât pe Emmanuel Macron cât și pe Marine Le Pen. Se aude la Cotroceni?...”, s-a întrebat și jurnalista româncă din Franța, Marcela Feraru, pe contul personal de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel