Le Figaro: Le Pen și Melenchon cer alegeri anticipate

Proteste
Proteste

Cei doi foști candidați la președinția Franței se declară încântați de mobilizarea continuă a vestelor galbene, în ciuda "campaniei de intimidare" pe care o impută Guvernului de la Paris.  

Peste 125 000 de "veste galbene" s-au mobilizat, sâmbătă, în toată Franța, dintre care 10.000 în Paris. La miezul zilei de sâmbătă încă nu era cunoscut faptul că Le Pen si Mélenchon sunt doi susținători arzători ai mișcării . 

”Mobilizarea populară este deja foarte puternică peste tot în Franța", a afirmat Jean-Luc Mélenchon, în timp ce se desfășoară cea de-a patra sâmbătă de mobilizare a "vestelor galbene". 

"Vestele galbene sunt prezente în toată țara!" a declarat, de asemenea, Marine Le Pen, președinta Adunării Naționale franceze.

Pentru cei doi foști candidați prezidențiali această mobilizare marchează eșecul unei strategii de "intimidare" atribuite lui Emmanuel Macron și a primului-ministru Édouard Philippe "O campanie guvernamentală de intimidare, de demonizare", a scris Marine Le Pen, într-o postare, pe Twitter. 

Apelul guvernului

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, și prim-ministrul Édouard Philippe, au invitat, de asemenea, "vestele galbene" să nu demonstreze la Paris, după sâmbăta marcată de violențe serioase.

Pentru a ieși din criză, Marine Le Pen și Jean-Luc Mélenchon solicită o dizolvare a Adunării Naționale de către Emmanuel Macron, pentru a putea începe procedura de alegeri legislative, fără a mai aștepta 2022. "Un rezultat rezonabil, liniștit și pozitiv, deoarece puterea nu reușește în toate scopurile", a concis liderului LFI, Jean-Luc Mélenchon.

În timp ce Emmanuel Macron și Édouard Philippe au cerut forțelor politice să lanseze "un apel la calm" pentru a evita o altă sâmbătă negră, Jean-Luc Mélenchon a refuzat invitația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel