Lăzăroiu (CCR)-presiuni. Liviu Pop: Consiliera lui Iohannis, concediu artificial și ante-datat

Senatorul Liviu Pop a declarat că Simina Tănăsescu era în "concediu artificial și antedatat" atunci când a trebuit să dea un răspunc cu privire la declarațiile făcute de judecătorul CCR Petre Lăzăroiu.

Liviu Pop susține că, în ciuda reacției Administrației Prezidențiale, mesajul "consilierei prezidențiale a țintit în mod deliberat intimidarea judecătorului CCR și a fost transmis cu știința și cu acordul președintelui".

"Reacția Administrației Prezidențiale, potrivit căreia consilierul prezidențial ar fi fost în concediu și ar fi acționat în nume personal este inconsistentă din punct de vedere logic și necredibilă în contextul dat: Consiliera prezidențială l-a mințit pe judecătorul CCR că ar fi existat o sesizare la președintele Iohannis despre mandatul acestuia (ONG-ul VeDem Just a dezmințit că ar fi trimis o astfel de sesizare acolo, ci doar la CCR). Deci consiliera prezidențială a construit în mod deliberat o realitate falsă cu scopul de a induce ideea că președintele ar putea demara o acțiune împotriva judecătorului CCR. Consiliera prezidențială a mai fost un mesager al președintelui în chestiuni constituționale. Deci se știa că aceasta vorbește în numele președintelui Iohannis. Este greu de crezut că în plin scandal legat de constituționalitatea revocării șefei DNA, consilierul prezidențial pe probleme de constituționalitate era în concediu. Dacă ar fi fost așa, ar fi fost rechemată de urgență la muncă. Este deci un concediu artificial și ante-datat, ceea ce arată intenția de a mușamaliza acest caz" a menționat senatorul.

"...a acționat cu acordul președintelui"

"Faptul că până în prezent, președintele Iohannis nu a demis-o pe consiliera sa arată că aceasta a acționat cu acordul președintelui. Mai mult, comunicatul trimis de Administrația Prezidențială reprezintă o tentativă jenantă de mușamalizare a cazului, luând apărarea consilierei prezidențiale, sugerând în schimb că acesta și-a întrerup concediul pentru a-i da două cărți unei persoane cu care nu avea relații foarte strânse, ci doar strict profesionale", mai spune fostul ministru al Educației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel