Lazăr, primele declaraţii după interviul cu Toader

Mihai Ciobanu / 10 apr 2019 / 12:10 Salveaza PDF Comentarii
Augustin Lazăr FOTO AGERPRES
Augustin Lazăr FOTO AGERPRES

Augustin Lazăr a făcut o serie de declaraţii la ieşirea de la Ministerul Justiţiei, acolo unde a susţinut interviul pentru funcţia de procuror general. 

"De ce ar trebuie să fiu subiectiv? Vă spun doar atât: am un proiect pe care o să îl pun şi pe site ca să îl vedeţi care propune ceva simplu: Ministerul Public să rămână independent, să fie eficient în anchetele pe care le face, să rezolve dosarele complexe care sunt, aşa cum a mai făcut, să consolideze progresele privind combaterea corupţiei, a criminalităţii organizate, a fraudelor în achiziţii publice şi a altor fapte care sunt grave, inclusiv punerea de măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciilor", a declarat Augustin Lazăr la ieşirea de la Ministerul Justiţiei.

"Este adevărat că recuperarea prejudiciilor este o fază ulterioară procesului penal şi Ministerul Public poate să coopereze până la un punct în această problemă. Este o agenţie specializată, ANAF. De asemenea, legislaţia ar trebui perfecţionată, în maniera în care ANAF să aibă şansa să recupereze prejudiciile acolo unde se pun măsuri asiguratorii", a mai subliniat Augustin Lazăr. 

Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general al României - Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu - au susţinut miercuri interviul, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Propunerea ministrului Justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru procurori a CSM, în vederea obţinerii avizului, urmând ca, după obţinerea acestuia, Tudorel Toader să înainteze propunerea preşedintelui României. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27