”Laundromat”. Rusia, spălare de bani la nivel mondial. Moldova și Marea Britanie implicate

Scandal fără precedent în Marea Britanie. Presa din Regat face dezvăluiri despre implicarea băncilor din Marea Britanie într-un scandal mosntru, ”global Laundromat ”.

”Laundromat” este mișcare prin care s-au spălat peste 20 de miliarde de dolari proveniți din Rusia, în perioada 2011-2014. Spălarea de bani s-a efectuat prin sistemul bancar din Republica Moldova.

Potrivit The Guardian, operațiunea a fost condusă de către grupuri de infracționalitate ruseșt în colaborare cu KGB-ul și guvernul rus.

HSBC, Royal Bank of Scotland, Lloyds, Barclays si Coutts sunt printre cele 17 bănci cu sediul în Marea Britanie, care se confruntă cu suspiciuni că au fost implicate în schema internațională. Ele nu au făcut nimic să oprească transferurile suspecte, potrivit sursei citate.

Autoritățile suspectează că în spatele afacerii ”Laundromat” se află peste aproximativ 500 de persoane. Printre aceștia se numără oligarhi, bancheri din Moscova, dar și persoane aflate în conexiune cu FSB, agenția de spionaj succesore a KGB-ului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel