Laporta clarifică plecarea lui Messi. „Cu el, salariile reprezintă 110% din venituri. Fără el, sunt 95%”

Laporta a devenit oficial președinte al Barcelonei
Laporta a devenit oficial președinte al Barcelonei

Președintele Joan Laporta a făcut clarificări în cazul plecării lui Messi.

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a făcut o conferință de presă despre plecarea lui Lionel Messi de la club. Conform Marca, în ciuda faptului că contractul era gata să fie semnat în ultimele săptămâni, echipa a confirmat că păstrarea argentinianului este imposibilă.

„Finanțele clubului sunt îngrijorătoare”, a transmis Laporta. „Am moștenit o situație dezastruoasă, iar plata salariilor este cu 10% mai mare decât veniturile totale. Managementul clubului a fost extraordinar de prost. Nu avem niciun pic de marjă. Trebuie să ne supunem regulilor de Fair Play Financiar. Știm legislația și nu putem jongla”.

„Numerele sunt mai rele decât ceea ce ni s-a spus și ceea ce am prezis în baza cifrelor oficiale”, a adăugat el. Laporta a dat din nou vina pe LaLiga, competiție de la care se aștepta să fie mai flexibilă, însă acesta a criticat și înțelegerea cu fondul de investiții american CVC.

Nici LaLiga nu a fost flexibilă

„Ne așteptam ca liga spaniolă să fie mai flexibilă. Însă am avut presiune din partea celorlalte cluburi care au vrut ca regulile să fie respectate, fapt pe care l-am știut și l-am respectat. Nu putem să împrumutăm jumătate de secol de drepturi de televiziune doar pentru a ne conforma cu legislația. Nu o să fac acest lucru. Avem un club cu o istorie de 122 de ani și este superior oricărui jucător, chiar dacă vorbim de cel mai mare fotbalist al lumii”, a mai spus Joan Laporta.

„Ne bucurăm că l-am avut aici, însă nu suntem interesați de înțelegerea cu fondul de investiții. Barcelona primează și clubul trebuie protejat. Am făcut tot ceea ce am putut, iar acum mergem mai departe. Sunt convins că încă putem avea succes”, a adăugat președintele de la FC Barcelona.

În ciuda eșecului de a-l ține pe argentinian pe Camp Nou, președintele a recunoscut și apreciat cât de mult voia atacantul să rămână. „A făcut tot posibilul. Tocmai faptul că a vrut să rămână a jucat un rol uriaș. Personal, sunt întristat, însă știu că facem ceea ce este mai bine pentru Barcelona”, a mai comentat Laporta.

Messi lasă în urmă o moștenire enormă

„Lasă în urmă o moștenire excelentă. Am făcut istorie. Sper că putem să trecem mai departe și să începem o nouă eră. Există un înainte și un apoi. Ne-a lăsat multă fericire, succes și istorie. Suntem etern recunoscători, însă nu vreau să dau impresia greșită că se mai poate face ceva. Cu el, salariile sunt 110% din venituri, fără el sunt 95%”, a mai explicat președintele.

Patru jucători a adus Laporta în această vară: Sergio Aguero, Eric Garcia, Memphis Depay și Emerson Royal. Președintele clubului speră să nu aibă probleme cu înregistrarea oficială a înțelegerilor, acum că Messi a plecat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel