Laboratorul Verde, medaliat cu argint în topul european al responsabilității sociale

Laboratorul-Verde-al-Reciclarii
Laboratorul-Verde-al-Reciclarii

Un proiect românesc a reușit să intre în topul responsabilității sociale din Europa. Din cele 3300 de nominalizări, la diferitele categorii ale prestigioasei competiţii International Business Awards, Eco-Rom Ambalaje a primit medalia de argint, sau Silver Stevie Award. Premiul a fost acordat pentru proiectul educaţional Laboratorul Verde al Reciclării. Câştigătorii au fost selectaţi de peste 250 de juraţi, personalități cu poziţii de conducere din întreaga lume.  Proiectul Laboratorul Verde al Reciclării a fost nominalizat la categoria Proiectul de Responsabilitate Socială al anului în Europa.

 Proiectul naţional Laboratorul Verde al Reciclării a fost lansat în septembrie 2012, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice. Pe parcursul unui an şcolar, Caravana a ajuns în peste 20 de oraşe din ţară, implicând peste 10.000 de elevi de clasa a III-a.

Concurs de colectare selectivă, pe tabletele din Laboratorul Verde

Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat și adaptat pentru mințile curioase ale copiilor, fiind prevăzut cu echipament multimedia. Copiii au acces la activități interactive, vizionând filme de animație si un spot didactic pe tema colectării separate, apoi sunt implicați într-un joc de echipă pe tablete PC. Elevii trebuie să demonstreze că știu să colecteze selectiv corect, pentru a acumula cât mai multe puncte. Clasa câștigătoare primește la sfârșitul etapei un premiu special.

“Ne onorează atenţia internaţională pe care a primit-o proiectul nostru, cu atât mai mult cu cât rezultatele programului şi-au spus cuvântul în special pe plan local. O investiţie continuă în educarea tinerei generaţii pe probleme de mediu este un demers necesar în România, care se va materializa în dobândirea şi dezvoltarea unui comportamentului civic proactiv”, a declarat Lorita Constantinescu, Director Relaţii Publice şi Comunicare Eco-Rom Ambalaje.

 Competiție de top la nivel mondial

 International Business Awards este o competiţie de top în industria business la nivel mondial. Anul acesta, IBA a primit nominalizări din peste 50 de ţări şi teritorii din întreaga lume, deschise tuturor persoanelor fizice şi organizaţiilor mari sau mici, din sectorul public sau privat, profit sau non-profit.

La doar un an de la lansare, Laboratorul Verde al Reciclării a câştigat două premii de referinţă, primul dintre acestea fiind Medalia de Aur pentru Excelenţă la categoria Companii Mici şi Mijlocii în cadrul European CSR Awards.

Eco-Rom, inițiativa aplicării ”Der Grüne Punkt” în România

Eco Rom Ambalaje SA este o organizaţie înfiinţată la sfârşitul anului 2003 de un grup de companii care activează în România şi care au luat iniţiativa implementării sistemului ”Der Grüne Punkt” – Punctul Verde, în ţara noastră. Acest sistem are ca scop îndeplinirea obligațiilor de reciclare a deșeurilor de ambalaje ce revin producătorilor care pun pe piață produse ambalate.

Eco-Rom Ambalaje a început activitatea în 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul companiei, urmând ca anul 2012 să se încheie cu 2.526 de companii responsabile în portofoliu. După 9 ani de activitate, Eco-Rom Ambalaje implementează şi dezvoltă în România un sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje ce vizează atât agenţii economici, cât şi populaţia, care contribuie semnificativ la realizarea ţintelor de colectare şi reciclare impuse României de către Uniunea Europeană. Mai multe informații despre proiect sunt disponibile pe www.colecteazaselectiv.ro și www.ecoromambalaje.ro .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel