La Odesa a fost descoperită o rețea de agenți ruși

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

În timpul investigației dosarului oligarhului Medvedciuk, la Odesa a fost descoperită o rețea de agenți ruși.

În timpul investigației dosarului oligarhului Medvedciuk, învinuit de trădare de stat, la Odesa a fost descoperită o rețea de agenți care a colectat infornații pentru Rusia.

În timpul anchetării dosarului lui Viktor Medvedcuk în  regiunea Odesa, a fost depistaată  o rețea de agenți, care a colectat și transmis date către serviciile speciale ruse. Acest lucru a fost raportat de șeful interimar al SBU, Vasyl Malyuk.

„Am depistat o rețea de agenți a așa-numitului „Profesor”, care a funcționat în regiunile Odesa și Ivano-Frankivsk. Agenții erau angajați pentru colectarea de informații și transmiterea acestora către serviciile speciale ruse”, a spus Vasyl Malyuk.

Potrivit șefului SBU, rețelele de informații au fost depistate și în regiunile Hmelnițki și Ivano-Frankivsk. Sarcina lor nu era doar să culeagă informații, ci și să pregătească crearea de quasi-republici acolo. În prezent, cei implicați în această activitate au fost reținuți.

Vasyl Malyuk a mai remarcat că schimbul lui Medvedciuk cu ucrainenii capturați (215) nu împiedică continuarea procedurilor judiciare, scrie Bucpress.

Biden promite că SUA vor reacționa „rapid și dur” în cazul anexării unor teritorii ucrainene de către Rusia

Statele Unite "vor lucra cu aliaţii şi partenerii pentru a impune Rusiei măsuri economice suplimentare rapide şi severe" dacă Moscova va anexa teritorii din Ucraina, a avertizat vineri preşedintele american Joe Biden într-un comunicat de presă, informează AFP.

"Referendumurile Rusiei sunt un simulacru, un pretext fals pentru a încerca să anexeze cu forţa părţi ale Ucrainei", a denunţat preşedintele american, care a adoptat deja mai multe seturi de sancţiuni economice şi financiare împotriva regimului Putin.

În regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, ocupate de forţele ruse, a început vineri votarea la referendumurile pentru unirea cu Rusia, care va dura până marţi.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat că decizia ulterioară privind anexarea acestor regiuni, care reprezintă aproximativ 15% din teritoriul Ucrainei, va fi una rapidă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel