Kylian Mbappé îi uimește pe francezii de la PSG cu decizia oficială de a nu reînnoi contractul

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Kylian Mbappé a uimit Paris Saint-Germain prezentând o scrisoare oficială către ierarhia clubului, informându-i pe liderii acestuia despre decizia sa de a nu accepta opțiunea prelungirii contractului cu un an, în vara viitoare.

 

Cu excepția cazului în care Mbappé este convins fie să revină asupra deciziei, fie să negocieze o înțelegere complet nouă, contractul atacantului va expira în iunie 2024, când tânărul de 24 de ani ar putea să părăsească PSG prin transfer gratuit. Se spune că ierarhia clubului a primit prost vestea din scrisoare, crezând anterior că discuțiile privind reînnoirea contractului au evoluat în bine, scrie The Guardian.

Scenariul cel mai probabil pare acum să fie o vânzare în această vară, PSG vrând să evite să-și piardă vedeta gratuit. În ciuda situației contractuale, performanțele lui Mbappé ar cere în continuare o sumă de transfer astronomică, poate chiar eclipsând cei 166 de milioane de lire sterline pe care PSG i-a plătit pentru el în 2018.

Știrea va interesa fiecare club de elită din Europa, în special în Premier League. Manchester United, Liverpool și Chelsea au fost toate interesate în trecut, dar Real Madrid este destinația evidentă acum. Clubul spaniol l-a râvnit pe Mbappé încă din sezonul său remarcabil din 2016 la Monaco, iar sentimentul este reciproc: francezul a fost pozat în copilărie cu postere Real pe peretele dormitorului său, ba chiar l-a întâlnit pe Cristiano Ronaldo când avea 14 ani. Golul lăsat de plecarea lui Karim Benzema în Arabia Saudită nu face decât să mărească șansele ca Mbappé să se mute la Madrid.

Mbappé a fost mult timp admirat de președintele Madridului, Florentino Pérez, și chiar și după reînnoirea șocantă a contractului său cu PSG de anul trecut - o înțelegere despre care se spunea că include un salariu de 20 de milioane de lire sterline după impozitare și un bonus la semnare de peste 100 de milioane de lire sterline - atacantul a vorbit deschis despre ideea de a se alătura Realului și l-a sunat personal pe Pérez pentru a-și explica decizia de a rămâne.

„Am mult respect pentru [Pérez] și pentru Real Madrid”, a spus Mbappé în mai 2022. „Au vrut să facă multe pentru a mă face fericit. Așa că le mulțumesc pentru asta. De asemenea, aș dori să mulțumesc fanilor Realului. Sper că vor înțelege faptul că am ales să rămân [la PSG].”

Totul pare să se fi schimbat acum. Mbappé este hotărât să părăsească PSG, unde a câștigat deja totul pe plan intern, inclusiv cinci titluri de ligă și premiul de golgheter din Ligue 1, tot în cinci ocazii. În perioada petrecută la PSG, Mbappé a câștigat și Cupa Mondială din 2018, marcând în finala împotriva Croației și a înscris trei goluri în înfrângerea Franței în fața Argentina, în finala Cupei Mondiale din 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel