Kovesi, revocată. Tomac: Regretabil

Eugen Tomac
Eugen Tomac

Preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a calificat luni drept "regretabilă" decizia de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, adăugând însă că şeful statului "trebuie să fie garantul respectării legilor în România, implicit a deciziilor CCR". 

"Preşedintele Klaus Iohannis trebuie înţeles corect în decizia pe care a luat-o astăzi. Este o decizie regretabilă revocarea procurorului-şef DNA, dar preşedintele trebuie să fie garantul respectării legilor în România, implicit a deciziilor CCR. În Uniunea Europeană orice se poate negocia mai puţin deciziile Curţii Constituţionale, prin urmare preşedintele nu a făcut decât să respecte principiile care stau la baza statului de drept, iar actuala majoritate PSD-ALDE nu face decât să îndepărteze cetăţenii de actul de justiţie, promovând în Parlament legi pentru interesul lor. Deci, nu este o victorie a PSD-ALDE, dar preşedintele avea această sarcină extrem de dificilă de a se poziţiona de partea statului de drept chiar dacă decizia este una regretabilă", a declarat Tomac. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel