Kovesi, la Parchetul General. Niels Schnecker: ''Este deasupra DNA-ului. Prin fapt, avansată''

Kovesi
Kovesi

Analistul politic Niels Schnecker este de părere că mutarea Laurei Codruța Kovesi la Parchetul General îi oferă mai multă putere decât avea în cadrul șefiei DNA.

Niels Schnecker susține că demiterea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA și mutarea la Parchetul General nu reprezintă decât o avansare ca putere pentru fostul procuror-șef.

Spuneam tot timpul că ea va pleca din DNA prin avansare. Ea nu va pleca prin dat afară. Ea este prin fapt avansată. Ceea ce face ea acum este o muncă de control deasupra DNA-ului, de la nivelul Procuraturii Generale. Deja Ministerul Public include diferitele procuraturi pe care le are în subordine: DNA-ul, DIICOT-ul, Curtea de Apel, și așa mai departe. Poziția pe care o are îi dă mai multă posibilitate de acțiune pentru că nu are doar DNA-ul la îndemână, ci are și DIICOT-ul la îndemână, are și Procuratura de pe lângă Curtea de Apel, are mult mai multe instrumente la îndemână.

Această strategie este un cuvânt frumos, dar nu reprezintă nimic pentru că noi, atâta timp cât avem de a face cu acest Sistem, nu putem să discutăm despre o strategie anticorupție. Aici este problema. Eu îmi doresc să se lupte ca lumea împotriva corupției și să se întoarcă banii mei la mine, ca cetățean. Dar pentru ca să se întâmple, trebuie să se schimbe acest Sistem, ori Sistemul este problema., a declarat Niels Schnecker la România TV.

Nu am vorbit de avansare ca funcție, ci ca putere., a adăugat analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel