Kovesi a sesizat CSM pentru declarații făcute de Mazăre

Procurorul şef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat marți Consiliul Superior al Magistraturii, cu privire la unele declarații ale primarului Constanței, Radu Mazăre, pe care îl acuză că a făcut „afirmaţii denigratoare care aduc atingere dreptului la imagine a magistraţilor, cu consecinţa afectării independenţei sistemului judiciar”.

Declarațiile făcute de Radu Mazăre în perioada 09 – 10 aprilie 2014, invocate în comunicatul DNA, sunt următoarele: 

1. (…)„Presiunile politice pe care le face DNA în toată ţara şi în mod special în Constanţa sunt făcute la ordin. Eu nu vreau răul nimănui şi când nu o să mai fie preşedintele Băsescu nu o să discut niciodată ca să-mi plătească. ”Fiecare va plăti în faţa lui Dumnezeu”, a spus Mazăre”.

2. (…)„Primarul Constanței, Radu Mazăre, eliberat sub control judiciar, miercuri seara, în urma unei decizii a instanței supreme, a acuzat la ieșirea din arestul Poliției Capitalei că este o victimă a procurorilor DNA și s-a plâns de condițiile de detenție. Edilul a spus că va pune în discuția partidului faptul că procurorii care nu își întemeiază suficient de bine cazurile nu sunt responsabilizați”(…). 

„În legătură cu faptele reţinute în sarcina sa, din cuprinsul mai multor articole de presă, conţinutul afirmaţiilor şi limbajul folosit exced cadrului constituţional şi procesual, privind exercitarea dreptului la apărare şi celui privind libertatea de expresie şi limitele acesteia.

În acest context, s-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii analizarea şi dispunerea măsurilor legale, ţinând seama că, prin declaraţii de acest gen se creează un potenţial de deteriorare a imaginii magistraţilor, ca reprezentanţi ai instituţiilor statului”, se mai arată în comunicatul Departamentului Național Anticorupție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel