Klaus Iohannis, vizită în ţară

klaus iohannis
klaus iohannis

Klaus Iohannis va efectua, sâmbătă, o vizită în municipiul Blaj, judeţul Alba.

Klaus Iohannis va merge sâmbătă, 12 mai, la Blaj, acolo unde va depune o coroană de flori la monumentul "Gloria" de pe Câmpia Libertăţii, cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la Adunarea Naţională de la Blaj din 3/15 mai 1848. 

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va participa la dezbaterea "Blaj 1848-2018: conştiinţă naţională şi destin european", organizată la Colegiul Naţional "Inochentie Micu Clain", în cadrul căreia va avea un dialog cu reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai mediului asociativ, cu oameni de afaceri, sportivi, personalităţi culturale, elevi şi profesori. 

[citeste si]

Va fi reinaugurat Palatul Cultural din Blaj

În ultima parte a vizitei, şeful statului va asista la ceremoniile de reinaugurare a Palatului Cultural din Blaj, unul dintre cele mai importante edificii de cultură din Transilvania. Palatul Cultural din Blaj a fost inaugurat iniţial în 1936, dar a ars în decembrie 1995. Reabilitat la iniţiativa administraţiei locale, Palatul Cultural a primit Marele Premiu al Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural în urma restaurării exemplare a clădirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel