Klaus Iohannis, somat să spună dacă sunt acoperiți în justiție

Magistraţii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) îşi aleg azi preşedintele şi vicepreşedintele. În cadrul plenului reunit, judecătorul CSM Horaţiu Dumbravă i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să aibă o poziţie clară atunci când vine vorba de posibilii ofiţeri acoperiţi din justiţie.

"A crescut îngrijorător numărul de atacuri la adresa independenței justiției. (...) Așteptăm un semnal de transparență de la președintele Klaus Iohannis care să spună că nu este niciun judecător ofițer acoperit. Cred că este cazul ca acest lucru să fie spus. Dacă CSAT ar reuși să proceseze toate declarațiile pe propria răspundere ale magistraților, ar fi cazul ca CSAT-ul să spună aceste lucruri", citează hotnews.ro.

În plus, Horațiu Dumbravă s-a arătat deranjat de faptul că președintele Iohannis nu a asistat la şedinţa de astăzi în care sunt aleşi noii şefi ai CSM.

Plenul CSM s-a reunit miercuri pentru a-și alege noua conducere. Judecătorul Mircea Aron şi procurorul Luminiţa Palade sunt singurii care candidează pentru cele două funcţii în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

[citeste si]

Pe ordinea de zi a ședinței plenului CSM se află și prezentarea raportului de activitate al instituției pe anul 2015, în mandatul judecătorului Marius Tudose - președinte și al procurorului Bogdan Gabor - vicepreședinte.

De la ședința de astăzi lipsește președintele Klaus Iohannis, fiind pentru prima oară în ultimii ani când șeful statului nu este prezent la ședința în care CSM își alege președintele și vicepreședintele. Președinția este reprezentată la ședința CSM de Simina Tănăsescu, consilier prezidențial în cadrul Departamentului Reforma Instituțională și Constituțională.

La sedința de plen a CSM sunt prezenți și ministrul Justiției Raluca Prună, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, precum și procurorul general al României, Tiberiu Nițu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel