Klaus Iohannis, reacție după declaraţiile Angelei Merkel

Klaus Iohannis a afirmat, luni, că relaţia transatlantică din interiorul NATO nu este periclitată, în pofida declaraţiei Angelei Merkel care a afirmat că Europa "trebuie să îşi ia soarta în propriile mâini".

"Eu cred în continuare că baza NATO este relaţia transatlantică, este şi rămâne vitală pentru felul în care vor evolua şi Europa şi America de Nord. Această afirmaţie a doamnei cancelar Merkel probabil a apărut datorită unor aşteptări care, poate, nu toate au fost atinse şi la întâlnirea NATO şi la G7, dar după părerea mea nu este cazul să ne facem griji că această relaţie ar dispărea. Ea nu poate să dispară, ea poate să fie mai intensă dacă condiţiile politice sunt de aşa natură sau poate să fie mai puţin intensă dacă condiţiile politice se schimbă, dar ele rămân, aceste relaţii, importante, solide şi România este de părere că relaţia transatlantică trebuie să fie cât de solidă se poate", a afirmat Iohannis, întrebat cu privire la declaraţia recentă a cancelarului german Angela Merkel.

[citeste si]

Angela Merkel a declarat că "vremea în care ne puteam baza pe deplin unii pe alţii aproape s-a încheiat", într-o aparentă aluzie la relaţia dintre Europa şi SUA, relatează AFP şi DPA. "Noi, europenii, trebuie să ne luăm destinul în mâini", a afirmat duminică, la Munchen, cancelarul german, după summitul G7 marcat de tensiuni între preşedintele american Donald Trump şi aliaţii săi occidentali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel