Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia aniversării a 150 de ani de învățământ agricol în Cluj-Napoca

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 19 iulie, un mesaj cu ocazia aniversării a 150 de ani de învățământ agricol în Cluj-Napoca. Mesajul a fost prezentat de către doamna Ligia Deca, Consilier de Stat - Departamentul Educație și Cercetare.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„În urmă cu 150 de ani, în contextul revoluției industriale și tehnologice din secolul XIX, s-au pus bazele învățământului superior în domeniul agricol în inima Transilvaniei, care, ulterior, a devenit parte a sistemului de educație al României întregite. În toate aceste decenii, universitatea dumneavoastră a contribuit la dezvoltarea unei agriculturi moderne și competitive pe teritoriul României. Astăzi, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca este una dintre cele mai prestigioase din România, un centru al excelenței atât în cercetare, cât și în educație.

Rolul universității dumneavoastră va fi din ce în ce mai semnificativ în deceniile care vin. În actualul context global, învățământul agricol este mai important ca niciodată. Schimbările climatice au dus la o schimbare treptată de paradigmă în economie. Siguranța alimentară a cetățenilor noștri va depinde din ce în ce mai mult de capacitatea de adaptare a sectorului agricol la încălzirea climei. Iar această adaptare va fi la rândul său dependentă de cercetare, dar și de înaltul nivel de profesionalism al absolvenților de științe agricole și veterinare.

Vezi și: CCR, lovitură pentru Iohannis, după referendum. "Limitează excesiv puterea statului"

Agricultura este esențială în economie și în societate, iar țara noastră beneficiază în continuare de un potențial agricol considerabil, care nu este pe deplin fructificat. Am încredere că atât cadrele didactice, cât și absolvenții Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca vor fi parte însemnată a acestui proces transformator.

Pentru toate reușitele Universității dumneavoastră, meritul aparține unei comunități academice active și dedicate, care trebuie să se bucure de respectul și deplina recunoaștere a societății.

Vă urez tuturor, profesori și studenți, «La mulți ani!» și vă doresc să continuați activitatea remarcabilă pe care o desfășurați!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel