Klaus Iohannis, la reuniunea în format restrâns organizată de Prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos și Prim-ministrul Regatului Danemarcei

Mark Rutte și Klaus Iohannis   Foto: Administrația Prezidențială
Mark Rutte și Klaus Iohannis Foto: Administrația Prezidențială

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa  la reuniunea în format restrâns organizată de Prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos și Prim-ministrul Regatului Danemarcei, în pregătirea Summitului NATO de la Madrid.

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 14 iunie 2022, la Haga, Regatul Țărilor de Jos, la o reuniune în format restrâns, alături de premierii Belgiei, Letoniei, Poloniei și Portugaliei, precum și de Secretarul General NATO. Întâlnirea are loc la invitația Prim-ministrului Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, și a Prim-ministrului Regatului Danemarcei, Mette Frederiksen.

Reuniunea vizează coordonarea pozițiilor și a mesajelor comune ale statelor aliate în perspectiva Summitului NATO de la Madrid, de la finalul lunii iunie.

Pe agenda discuțiilor figurează evaluarea situației de securitate din Ucraina, ca urmare a războiului de agresiune declanșat de Rusia, continuarea asistenței pentru Ucraina, pregătirea deciziilor Summitului de la Madrid privind consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic al Alianței, procesul de negociere a noului Concept Strategic al NATO și perspectivele aderării la Alianță a Suediei și a Finlandei, informează Administrația Prezidențială.

Vezi și: Iohannis le-a transmis noilor judecători CCR, Mihaela Ciochină, Laura Scântei și Bogdan Licu, să-și respecte jurământul depus (Video)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel