Kim Jong-Un: Vreau să transform Coreea de Nord într-o ”putere spațială”

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a vizitat instalațiile unui nou centru de control al sateliților, unde a declarat că țara sa va continua dezvoltarea tehnologiei spațiale, în pofida sancțiunilor internaționale.

'Activitatea spațială pașnică este o opțiune a partidului și poporului nostru, un drept legitim al Songun-ului (politica Phenianului de a considera sectorul militar drept prioritar)', a spus Kim în timpul acestei vizite, a cărei dată nu este precizată.

Liderul nord-coreean a indicat cu această ocazie că țara sa nu va renunța la 'statutul de producător-lansator de sateliți, deși forțe ostile îi neagă acest statut', confirmându-și totodată intenția de a continua activitățile spațiale 'indiferent cine s-ar opune'. El și-a afirmat și intenția de a transforma Coreea de Nord într-o ' putere spațială' și a subliniat că acest centru, pe care îl consideră un 'simbol' al industriei spațiale nord-coreene, are nevoie de mai multe echipamente de vârf pentru producția de sateliți.

Citește și: Kim Jong-un a EXECUTAT 15 oficiali nord-coreeni de rang înalt

Printre facilitățile ce se găsesc în interiorul respectivului centru se numără o sală principală, de unde pot fi observați sateliții lansați, un centru de control și o sală unde vizitatorii pot vedea lansarea rachetelor.

Națiunile Unite au impus Coreii de Nord un embargou ce privește lansarea de rachete în spațiu, aceste operațiuni fiind considerate ca fiind de fapt teste cu rachete balistice, dar regimul de la Phenian a reușit totuși în ultimii ani să efectueze mai multe lansări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel