Kim Jong-un și-a executat unchiul. Cum titrează presa din Phenian

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat executarea unchiului și fostului său mentor, Jang Song Thaek, informează presa de stat a Phenian-ului.

Agenția de presă KCNA titrează: "Trădătorul Jang Song Thaek a fost executat", dar nu dă niciun detaliu în corpul materialului despre uciderea fostului consilier al lui Kim Jong-un.

Presa sud-coreeană a scris săptămâna aceasta despre destituirea lui Thaek din toate funcțiile oficiale, inclusiv din Guvernul Coreei de Nord. Informația a fost confirmată ulterior de presa de stat a Phenian-ului, care îl acuză pe unchiul lui Kim Jong-un de proastă gestionare a economiei, corupție și posesie de droguri. Fostul guvernant a fost șters din pozele oficiale.

Potrivit ziariștilor din presa sud-coreeană, soția lui Jang, Kim Kyong-hui, ar fi căzut și ea în dizgrație.

Unchiul lui Kim Jong-un era considerat unul dintre cei mai puternici oameni din Coreea de Nord. De altfel, el este cel care l-a ajutat pe tânărul dictator Kim, care are în jur de 20 de ani, după ce tatăl acestuia, Kim Jong-il, a decedat în 2011.

Kim Jong-un este nepotul creatorului Coreei de Nord comuniste, Kim Ir Sen, care avea relații bune cu fostul dictator Nicolae Ceaușescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel