Kim Jong Un închide centrul de TESTE NUCLEARE

kim jong un
kim jong un

Liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a promis că va închide, în mai, centrul nord-coreean de teste nucleare. 

Potrivit Seulului, numărul unu nord-coreean a făcut această promisiune în cadrul summitului istoric de vineri cu preşedintele sud-coreean, Moon Jae In.

Kim a declarat că va închide centrul de teste nucleare în mai şi că ”va invita în curând experţi din Coreea de Sud şi SUA, precum şi jurnalişti, pentru a prezenta procesul, într-un mod transparent, comunităţii internaţionale”, a spus preşedinţia sud-coreeană.

SCENARII despre închiderea centrelor

”Unii spun că închidem capacităţi care nu funcţionează, dar veţi vedea că acestea sunt în stare foarte bună”, i-a spus preşedintele nord-coreean omologului său sud-coreean, după cum a informat biroul acestuia din urmă, citat de agenţia EFE.

Mulţi experţi au apreciat că poligonul de la Punggye-ri a suferit daune ireversibile după cea de-a şasea (şi cea mai puternică de până acum) explozie nucleară subterană realizată de Phenian în septembrie, aminteşte agenţia spaniolă.

[citeste si]

În timpul summitului organizat la Panmunjom, localitate frontalieră din Zona Demilitarizată care separă peninsula, cele două Corei au confirmat "obiectivul lor comun de a obţine, printr-o denuclearizare totală, o peninsulă coreeană nenucleară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel