Kim Jong Un își trimite GENERALUL în Coreea de Sud. PROTESTE

kim jong un
kim jong un

Aleşi ai opoziţiei sud-coreene au protestat, vineri, împotriva prezenţei la festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang a unui general nord-coreean foarte controversat pe care îl consideră drept un criminal de război ce merită moartea, informează AFP. 

Generalul Kim Yong Chol va conduce delegaţia oficială nord-coreeană de opt membri aşteptată duminică la ceremonia de închidere a Olimpiadei de la PyeongChang, care, după doi ani de tensiuni puternice în peninsulă, a favorizat o destindere a relaţiilor dintre Phenian şi Seul. 

Kim Yong Chol este bănuit că ar fi condus într-un timp spionajul nord-coreean şi a ordonat torpilarea corvetei sud-coreene Cheonan în 2010, soldată cu 46 de morţi. 

Proteste la președinție 

Aproximativ 70 de parlamentari ai Partidului libertăţii din Coreea, opoziţia conservatoare, au manifestat vineri în faţa Casei Albastre, sediul preşedinţiei sud-coreene, pentru a cere şefului statului Moon Jae-in să nu autorizeze venirea delegaţiei nord-coreene. 

Miercuri, un responsabil american a anunţat că fiica lui Donald Trump va conduce delegaţia americană în Coreea de Sud pentru închiderea Jocurilor, nefiind prevăzut niciun contact cu responsabilii din Nord, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel