Kim Jong Un, bănuit că ar fi bolnav, mesaj către Bashar Al-Assad. Liderul nord-coreean, în "mare pericol"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a trimis un mesaj preşedintelui sirian Bashar Al-Assad. Ce i-a scris.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a trimis miercuri un mesaj de mulţumire preşedintelui sirian Bashar Al-Assad după ce acesta l-a felicitat cu prilejul sărbătoririi, la Phenian, a 108 ani de la naşterea bunicului său, fondatorul RPDC Kim Ir Sen, relatează joi Xinhua şi Yonhap.

În mesajul său, Kim Jong Un şi-a exprimat dorinţa ca relaţiile de "prietenie şi cooperare" ale ţării sale cu Siria să se consolideze în continuare şi i-a urat preşedintelui sirian sănătate şi succes, scrie Agerpres. Înalţi responsabili sud-coreeni în probleme de securitate au "confirmat", pe de altă parte, joi, că nu se înregistrează activităţi neobişnuite în Coreea de Nord, în legătură cu speculaţiile din media conform cărora Kim Jong Un ar fi grav bolnav.

Oficialii sud-coreeni din sfera securităţii au examinat ce se întâmplă în regimul de la Phenian, cu prilejul reuniunii săptămânale a comitetului permanent al Consiliului de Securitate Naţională (NSC), şi au confirmat că "nu există în prezent situaţii neobişnuite în Coreea de Nord", a explicat într-un comunicat preşedinţia de la Seul.

Washingtonul, informaţii că liderul nord-coreean este în "mare pericol"



Kim Jong Un, în vârstă de 36 de ani, nu a mai fost văzut în public din 12 aprilie, nici măcar la ceremonia anuală de comemorare a bunicului său, pe 15 aprilie, alimentând zvonuri că ar fi fost supus unei operaţii pe cord, iar CNN a citat chiar un oficial american neidentificat conform căruia Washingtonul dispune de informaţii că liderul nord-coreean este în "mare pericol". Totuşi, oficiali ai preşedinţiei sud-coreene au afirmat că lucrurile par să se desfăşoare normal în Coreea de Nord, iar Kim se află într-o "regiune locală" şi nu la Phenian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel