KIM JONG-UN, ABSENT la aniversarea partidului unic

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, care nu a mai apărut în public de peste o lună, a fost absent la un adevărat pelerinaj marcând crearea partidului unic, alimentând astfel speculaţii despre soarta sa, scrie Mediafax.

Kim Jong-un nu s-a aflat pe lista demnitarilor care au fost prezenţi la mausoleul care adăposteşte, la Phenian, rămăşiţele tatălui său, Kim Jong-il, şi ale bunicului său, Kim Il-sung, listă publicată de către agenţia oficială de presă KCNA.

Hwang Pyong-so, vicepreşedintele nou ales al Comisiei Naţionale de Apărare, considerat al doilea om în stat, a fost în schimb prezent la acest pelerinaj, de la care Kim Jong-un nu a lipsit niciodată de când a devenit succesorul tatălui său, în decembrie 2011.

Nu a mai apărut la televiziunea de stat de la 3 septembrie

În iulie, el a fost văzut şchiopătând la marcarea a 20 de ani de la moartea lui Kim Il-sung, bunicul său.

Din cauza acestei lungi absenţe, în Asia circulă tot felul de zvonuri. Ele sunt alimentate în contextul în care ţara este una dintre cele mai izolate şi secrete din lume. Unele evocă diverse probleme de sănătate: epuizare, gută, glezne rupte, diabet , ipotezele fiind numeroase. Altele vorbesc inclusiv despre o lovitură de stat.

Citește și: Coreea de Nord. Sora lui Kim Jong-un conduce țara

Presa oficială a recunoscut că numărul unu nord-coreean suferă "o indispoziţie", însă o delegaţie de rang înalt care a efectuat în weekend o vizită la Seul a dat asigurări că acesta nu are nicio problemă de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel