Kim Jong-Nam, fratele lui Kim Jong-un, asasinat. Noi informații din anchetă. Cu cine s-a întâlnit suspecta

Una din cele două suspecte judecate în prezent în Malaezia pentru asasinarea lui Kim Jong-Nam, fratele vitreg - căzut în dizgraţie - al liderului nord-coreean, s-a întâlnit cu un agent al Phenianului cu o lună înainte de crimă, a anunţat un avocat în cursul procesului.

Indonezianca Siti Aisyah şi vietnameza Thi Huong sunt audiate de patru luni la Înalta Curte din Shah Alam, un district de la periferia Kuala Lumpur, în apropiere de aeroportul internaţional, unde Kim Jong-Nam a fost asasinat la 13 februarie 2017. 

Avocatul indoneziencei a declarat că clienta sa a fost prezentată unui bărbat pe nume James - identificat ulterior ca Ri Ji-U - într-un centru comercial al capitalei Kuala Lumpur la 5 ianuarie 2017, cu cinci săptămâni înaintea acestei crime ce aminteşte de perioada Războiului Rece. 

Ri Ji-U a recrutat această femeie pentru o farsă în genul 'camera ascunsă', dar, de fapt, era vorba de un complot urzit de agenţi nord-coreeni în căutarea a două femei, care să comită asasinarea lui Kim Jong-Nam, a explicat avocatul. 

În momentul în care aştepta un avion spre Macao, Kim Jong-Nam a fost abordat de cele două tinere femei şi atacat cu VX, versiunea extrem de letală a gazului sarin, considerat o armă de distrugere în masă. Fratele vitreg al liderului nord-coreean a decedat la scurt timp. 

[citeste si]

Arestate după aceea, cele două suspecte au pledat 'nevinovat' în deschiderea procesului în octombrie trecut, afirmând că au fost înşelate, crezând că participă la o emisiune de televiziune în genul 'camera ascunsă'. 

Poliţia malaeziană a declarat în cursul anchetei că patru suspecţi nord-coreeni au fugit din ţară în ziua asasinării lui Kim Jong-Nam, critic al regimului nord-coreean care trăia în exil. 

De la bun început, Coreea de Sud a acuzat Phenianul că a orchestrat asasinarea, ceea ce regimul nord-coreean neagă. 

Potrivit experţilor, Coreea de Nord posedă VX, un puternic neurotoxic interzis, notează AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel