Kim Jong-il, aniversat și după moarte la Phenian - VIDEO

2
2

Parada militară, care s-a derulat joi dimineață în capitala Coreei de Nord, pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a nașterii liderului defunct Kim Jong-il, a antrenat trupe și echipament din dotare ale Forțelor terestre, Aeriene și Marinei, relatează AFP.

Ceremonia de la Phenian, care nu a inclus și armament greu, a avut drept scop, pe lângă comemorarea fostului lider Kim Jong-il, și demonstrarea loialității trupelor față de fiul acestuia, Kim Jong-un, care i-a succedat tatălui său.

Tânărul Kim Jong-un, actualul lider nord-coreean a asistat la paradă, îmbrăcat cu o haină neagră groasă, pe fondul temperaturii de circa zero grade, iar în semn de omagiu pentru tatăl său Palatul memorialului Kumsusan din Phenian, în fața căruia s-a desfășurat parada, a fost redenumit Palatul Kumsusan al Soarelui. Ceremonia de le Phenian din 16 februarie s-a alăturat altor evenimente dedicate aniversării fostului lor lider defunct, printre care o sculptură gigant pe muntele Sodka din provincia Pyongam meridional sau pelerinajul miilor de coreeni la locul unde se pare că s-ar fi născut ”patriotul  de neînlocuit” , generalul Kim Jong-il.

Evenimentele din Coreea de Nord, derulate cu această ocazie, readuc în memoria privitorilor un tablou asemănător cu vestitele defilări din România, organizate pentru a sărbători 23 August.

Kim Jong-il, ridicat postum la rangul de generalisim

Fostul lider nord-coreean Kim Jong-il, decedat în decembrie, a fost ridicat miercuri la rangul de generalisim, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la naşterea lui.

"Titlul de generalisim al Republicii Democrate Populare Coreea i-a fost conferit lui Kim Jong-il", conform unui anunţ al agenţiei oficiale nord-coreene de presă, KCNA.

Citește și:

Coreea de Nord: Sculptură în stâncă în memoria lui Kim Jong-il

Coreenii care nu l-au plâns în public pe Kim Jong-il, condamnați la muncă silnică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel