Khashoggi, asasinare. Directorul CIA a ascultat înregistrarea

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, Gina Haspel, a ascultat, în timpul vizitei întreprinse la Ankara, înregistrarea audio a asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a relatat miercuri seară cotidianul Washington Post, citând surse familiare cu acest caz, care au preferat anonimatul.

Potrivit uneia din sursele citate, dovada audio este 'convingătoare' şi ar putea pune o presiune suplimentară asupra Statelor Unite pentru a face Arabia Saudită răspunzătoare pentru moartea lui Khashoggi. Rămâne neclar deocamdată cine i-a pus la dispoziţie Ginei Haspel înregistrarea audio.

Relatare, neconfirmată

Ankara nu a confirmat sau infirmat relatarea din Washington Post. Miercuri, Sabah, un ziar apropiat puterii de la Ankara, a scris însă că serviciile de informaţii turce i-au oferit directorului CIA elemente calificate drept 'probe'. Jamal Khashoggi, un critic vocal al prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman şi editorialist al aceleiaşi publicaţii americane, a dispărut pe 2 octombrie, în timpul unei vizite la consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul.

În ultimele trei săptămâni, în media proguvernamentale din Turcia s-au scurs aproape zilnic informaţii despre anchetă şi detalii din presupusele înregistrări. Informaţiile din presă susţin că Khashoggi a fost torturat şi ucis de o 'echipă de asasini' de 15 membri trimisă de Arabia Saudită. Guvernul turc a refuzat până acum să dea detalii despre presupusele înregistrări audio. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis miercuri că vinovaţilor 'nu li se va permite să scape justiţiei'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel