Kate Middleton a purtat o rochie fabricată în România, la întâlnirea cu Michelle Obama

kate middleton, obama
kate middleton, obama

O rochie cu care Kate, ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, a făcut vâlvă la o întâlnire oficială cu prima doamnă a SUA, Michelle Obama, a fost fabricată pe bani foarte puţini într-un atelier din România.

Rochia, comercializată de compania britanică Reiss - un brand preferat de ducesă -, a costat 175 de lire sterline (aproximativ 835 de lei, n.r.) şi a fost aleasă de Kate pentru o întâlnire oficială, săptămâna aceasta, cu Michelle Obama, scrie Mediafax.

Potrivit Daily Mail, rochia a fost confecţionată într-un atelier din sectorul 5 al Bucureştiului, de croitorese care sunt plătite cu doar 99 de pence pe oră.

Produsul a fost realizat la preţul de fabrică de mai puţin de 15 lire sterline (71 de lei), de croitorese care câştigă semnificativ mai puţin decât salariul mediu oferit muncitorilor din industria textilă din România.

Ziariştii de la Daily Mail spun că rochia a fost confecţionată la un atelier al unei firme care numără circa 170 de angajaţi. Atelierul este înconjurat de ziduri solide de metal, iar la ferestre sunt puse bare. Ziariştii britanici mai spun că atelierul se află la mică distanţă de o celebră comună populată de romi, de unde este originară şi fetiţa care, anul trecut, a devenit una dintre cele mai tinere mame din lume - la vârsta de 10 ani.

Daily Mail continuă să descrie zona: "Un copil pe jumătate dezbrăcat îi croieşte calea prin grămezi de alimente mucegăite, iar un pisoi mort se poate vedea într-o baltă în apropiere. Localnicii spun că micuţii caută mâncare prin gunoaie, iar părinţii lor vând vechituri, înainte de a se întoarce la adăposturile lor improvizate" din diverse materiale.

Potrivit publicaţiei britanice, o croitoreasă câştigă în acest atelier 168 de lire sterline pe lună (aproximativ 800 de lei), mai puţin cu 22 de lire sterline decât salariul mediu oferit în industria textilă în România.

O muncitoare în vârstă de 44 de ani, numită Juliana Haita, care lucrează de 15 ani pentru companie, descrie condiţiile de lucru drept "bune", adăugând: "Mi se par normale. Sunt obişnuită". Însă adaugă că atelierul se încinge în timpul verii, când temperaturile urcă până la 30 de grade. Când se întâmplă acest lucru, muncitorilor le este permisă o jumătate de oră de odihnă în plus.

Multe dintre muncitoare abia ştiu cine este soţia prinţului William al Marii Britanii. Când i s-a arătat o fotografie a lui Kate alături de Michelle Obama, la palatul Buckingham din Londra, Haita a spus: "Este cu adevărat frumos că un lucru mic pe care îl realizez aici ajunge într-o sală de bal undeva în lume".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel