Karl-Erivan Haub, unul dintre cei mai bogați oameni din Germania, dispărut în munți

Avalansa
Avalansa

Autorităţile elveţiene depun eforturi susţinute încercând să îl găsească pe miliardarul german Karl-Erivan Haub, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Germania, care a dispărut sâmbătă în Munţii Alpi în apropiere de graniţa italo-elveţiană, însă condiţiile meteorologice nefavorabile îngreunează operaţiunile de căutare, informează AFP şi BBC. 

Într-o conferinţă de presă organizată la Zermatt (sudul Elveţiei), un medic din echipa de salvare care participă la aceste căutări a spus că există încă speranţe reale pentru găsirea în viaţă a miliardarului.

În vârstă de 58 de ani, Karl-Erivan Haub, patronul puternicului grup german de distribuţie Tengelmann, este pasionat de schi şi de alpinism. El a dispărut atunci când efectua un antrenament individual în Petit Cervin, la frontiera italo-elveţiană, în vederea participării, săptămâna viitoare, la Patrouille des Glaciers, o cursă extrem de competitivă organizată de armata elveţiană din doi în doi ani. Magnatul german participase deja de două ori la această competiţie legendară. 

Karl-Erivan Haub nu a mai comunicat cu nicio persoană după ce a urcat la bordul unei telecabine în Petit Cervin sâmbătă, în jurul orei locale 08:30 (06:30 GMT). El a fost văzut la o staţie de mare altitudine echipată cu schiuri şi piei de focă, echipamente necesare antrenamentului său. 

Ultimul semnal la ora 08:33 

Telefonul lui mobil a emis pentru ultima oară un semnal la ora locală 08:33 la poalele localităţii Petit Cervin. Ori proprietarul său l-a închis, ori bateria s-a terminat, a precizat şeful echipei de salvare din Zermatt în aceeaşi conferinţă de miercuri, citat de agenţia de presă elveţiană ATS. 

"Am început căutările încă de duminică dimineaţă, după ce am fost informaţi că acel schior nu s-a întors acasă", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Poliţiei cantonale din Zermatt, Markus Rieder. 

Condițiile meteo nu permit căutări amănunțite 

"Cercetările au fost reluate în această dimineaţă, dar din cauza vremii nefavorabile, elicopterele deţinute de Air Zermatt întâmpină dificultăţi atunci când trebuie să survoleze zona. Salvamontişti experimentaţi au început căutările şi merg pe jos", a adăugat el. 

Zona cercetată are o suprafaţă de 240 de kilometri pătraţi, reprezentând un teren acoperit cu zăpadă şi gheţari. Elicoptere înzestrate cu camere în infraroşu participă la operaţiunile de căutare. Echipe de salvamontişti cercetează crevasele existente de ambele părţi ale frontierei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel