Kaczyński: Mi-ar plăcea ca Polonia să aibă arme nucleare

Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki
Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki

Vicepremierul polonez Jarosław Kaczyński spune că s-ar bucura dacă țara sa ar avea arme nucleare.

Polonia ar trebui să ia în considerare obținerea de arme nucleare, a declarat Jarosław Kaczyński, vicepremierul polonez și liderul partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS), într-un interviu.

„Ca cetățean, pot spune că mi-aș dori ca Polonia să aibă arme nucleare. Ca politician responsabil, trebuie să evaluez însă că ideea este nerealistă”, a recunoscut el.

În contextul invaziei ruse a Ucrainei, Kaczyński a subliniat că, dacă armata ucraineană va continua să fie la fel de eficientă cum a fost, atunci Kremlinul ar putea fi obligat să facă pace, ceea ce va fi un compromis departe de așteptările rușilor.

„Acest lucru ar putea iniția un fel de proces de schimbare la Moscova, deși nu există nicio garanție că ar fi benefic. Gorbaciov a schimbat situația globală într-un mod pe care nu și l-a propus. Aceasta este baza pentru a veni cu aceste scenarii optimiste”, a spus Kaczyński.

Rusia suferă pierderi masive în Ucraina

Viceprim-ministrul polonez a adăugat că Rusia suferă pierderi grele în Ucraina, inclusiv în înaltul său comandament. El credea că aceasta dovedește că situația actuală nu are soluții evidente.

„Rușii se pregătesc pentru o nouă ofensivă. Ei aduc armate din diferite părți ale lumii, dar nimeni nu poate spune dacă aceste forțe vor schimba ceva pe front”, a spus vicepremierul.

Acesta a mai declarat că „nu va exista un sfârșit rapid al acestui genocid”, mai ales că nu a primit un răspuns adecvat din partea lumii.

Viceprim-ministrul a declarat că este necesară creșterea sancțiunilor și lovirea împotriva a ceea ce va răni de fapt Moscova, petrolul și porturile.

„Occidentul trebuie să dorească să lovească serios Rusia. Astfel de sancțiuni ar funcționa foarte repede. Cu toate acestea, Germania continuă să pună veto asupra acestei chestiuni”, a declarat el, conform RMX.

Putin cere plata în ruble a gazelor

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a cerut plata în ruble pentru gazele din Federația Rusă, conform BBC.

„Pentru a cumpăra gaze naturale rusești, cumpărătorii trebuie să deschidă conturi în ruble în bănci rusești. Din aceste conturi se vor face plățile pentru gazul livrat, începând de mâine”, a spus Putin.

„Dacă nu se fac astfel de plăți, vom considera că acest lucru este o neplată din partea cumpărătorilor, cu toate consecințele care decurg”, spune el.

„Nimeni nu ne vinde nimic gratis și nici nu vom face caritate – adică contractele existente vor fi oprite”.

Principalele economii ale UE, cum ar fi Germania și Italia, se bazează pe gazul rusesc pentru nevoi energetice semnificative.

Guvernul Ucrainei a spus că această dependență a împiedicat anumite națiuni UE să ofere nivelul de sprijin dorit din partea Occidentului pentru a lupta împotriva invaziei Rusiei.

De la 1 aprilie, cumpărătorii vor trebui să deschidă conturi bancare speciale rusești pentru a transfera fonduri străine, iar apoi banca le va folosi pentru a cumpăra ruble (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel