EXCLUSIV  Jurilovca, localitatea unde prețul terenurilor a crescut de 7-8 ori. Primar Eugen Ion: Vrem să devenim stațiune de interes turistic local

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Comuna Jurilovca din județul Tulcea a cunoscut o creștere a prețurilor terenurilor, ca urmare a investițiilor făcute de administrația locală.

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, a spus cât a evoluat prețul terenului în unitatea administrativ teritorială pe care o conduce:

„Domnul Eugen Ion a spus că mulți bucureșteni, constănțeni cumpără locuințe sau terenuri în Jurilovca. Domnule primar, cu cât se vinde astăzi o casă sau un teren în Jurilovca?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Acum zece ani, metrul de teren intravilan era undeva la 2-3 euro, iar acum putem vorbi de prețuri între 10 și 20 de euro, în funcție de zona respectivă. Clar că terenul care se află în vecinătatea lacului Razelm oferă o altă posibilitate de a vedea răsăritul, iar atunci vânzătorii de terenuri 'profită' cumva de acest lucru. Creșterile sunt destul de semnificative.

La fel și în cazul caselor. Dacă acum 10 ani cumpăram o casă veche cu un teren de 1000-1500 de metri cu 5.000 de euro, acum fără 30.000 -40.000 de euro nu prea mai putem să găsim să cumpărăm. Cred că este și normal să se întâmple așa, pentru că tot ceea ce a însemnat investiții făcute de administrația publică locală crește miza și zona. Noi nu renunțăm la ideea de a trage și gaze în comună. Proiectul este depus și are o valoare de 15 milioane de euro. O primă luptă în acest proiect este câștigată, pentru că deja am obținut racordul tehnic de racordare din partea Transgaz, pentru că și acolo e o problemă din punct de vedere legislativ.“, a precizat primarul.

Stațiune de interes turistic local

„De asemenea, lucrăm la documentația comunei pentru a depune la Ministerul Turismului solicitarea de a deveni stațiune de interes turistic local. Eu cred că acest lucru este bun, vine în sprijinul celor care au deja investiții în zona turistică și în următorul exercițiu financiar există niște puncte în plus pentru aceste stațiuni și va fi un avantaj în ceea ce înseamnă competiția de finanțare. Fiecare comunitate, dacă își pregătește bine proiectul, iar dacă noi, autoritatea locală venim în sprijinul mediului privat, reușim să dezvoltăm comunitatea“, a spus, la DC News, primarul Eugen Ion.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Jurilovca, localitatea etalon din Tulcea. Președinte CJ: Aș arunca mănușa pentru multe localități din țară, să vadă cum se gospodărește o comună. Invit pe toată lumea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel