ADI ITI Delta Dunării, raport de activitate. Ion Eugen, primarul din Jurilovca, mesaj clar: "Nu reuşeam să facem punctajul. Dacă nu exista, banii nu veneau"

Sursa: Facebook Eugen Ion
Sursa: Facebook Eugen Ion

Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării şi-a prezentat raportul de activitate, iar primarul din Jurilovca, judeţul Tulcea, spune că fără acest program, fondurile europene nu ar fi putut fi atrase la fel de uşor în zonă. 

"Cred că de la început opinia publică trebuie să reţină următorul aspect. Conform regulamentului european, alocarea de bani vine ca măsură complementară la ce înseamnă alocarea pentru România. Nu discutăm că la Tulcea au venit nişte bani din coşul naţional, ci au venit complementar. Orice stat membru, în această perioadă, putea să acceseze şi să aducă complementar fonduri. Dacă nu exista acest mecanism, e clar că aceşti bani nu veneau în România. Ăsta trebuie să fie începutul şi istoria acestei asociaţii, pentru că am participat de la facerea acestei strategii. Experţii Băncii Mondiale au venit în Jurilovca de 4 ori, totul s-a făcut după o strategie făcută de ei, după care s-au trasat liniile de finanţare. 

Este de reţinut că dacă nu există acest mecanism, nu reuşeam noi, ca judeţ, să facem punctajul pentru anumite proiecte. Dacă discutăm de zona publică, uitam de infrastructura rutieră pe punctajele pe care eram la acea vreme. Astfel, pentru locuitorii din judeţ, tot ce văd în ceea ce priveşte drumurile judeţene şi comunale nu se putea realiza fără acest mecanism", a declarat Ion Eugen, primarul din Jurilovca, judeţul Tulcea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel