Julian Assange, atac la Obama: A distrus libertatea de exprimare

Julian-Assange-Ecuador dc
Julian-Assange-Ecuador dc

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, îl ridiculizează pe  preşedintele SUA, Barack Obama, spunând despre acesta că pretinde a spirijini libertatea de exprimare în Orientul Mijlociu, dar în acelaşi timp, persecută organizaţia sa pentru desecretizarea documentelor diplomatice americane. 

La un eveniment organizat miercurii în New York, Julian Assange a vorbit prin intermediul unei transmisiuni video de la ambasada Ecuadorului, despre preşedintele Barack Obama şi politica acestuia din Orientul Mijlociu în raport cu organizaţia Wikileaks, notează presstv.com. Australianul a ironizat faptul că Barack Obama apără libertatea de exprimare a ţărilor musulmane, în timp ce fondatorul Wikileaks a devenit o ţintă a autorităţilor americane, pentru că şi-a exercitat dreptul de a vorbi liber. Dl Assange a susţinut că Barack Obama "a produs mai multe daune libertăţii de exprimare decât oricare alt preşedinte american." "E timpul ca preşedintele Obama şi S.U.A să se ţină de cuvânt şi să înceteze persecuţia Wikileaks." Australianul a numit  "îndrăzneţe" eforturile guvernului american "de a-şi asuma responsabilitatea pentru ultimii doi ani de progres," dată fiind istoria S.U.A în ceea ce priveşte sponsorizările dictatorilor arabi înlăturaţi. "Cred că a fost o surpriză pentru adolescenţii egiteni care îşi ştergeau ochii de gazele lacrimogene (perioada confictului Hosni Mubarak), să audă că S.U.A sprijină schimbările din Orientul Mijlociu," a subliniat Julian Assange.

În legătură cu retorica preşedintelui Obama din timpul discursului adresat Naţiunilor Unite, unde glorifica libertatea de exprimare, jurnalistul australian a adus aminte de tratamentul primit de soldatul american Bradley Manning, care este ţinut într-o închisoare din S.U.A. Acesta a fost izolat, dezbrăcat şi ţinut aşa ore în şir în celula sa. Dl Assange a amintit şi de oficialii americani care condamnă aspru Wikileaks. Ministrul ecuadorian de Externe, Ricardo Patino, a anunţat că se va întâlni joi cu omologul său britanic, William Hague, pentru a le cere din nou englezilor să-i permită lui Julian Assange deplasarea în siguranţă în Ecuador. De asemenea, dl Patino a acuzat autorităţile britanice de încălcarea drepturilor lui Julian Assange, adăugând că e posibil ca jurnalistul să rămână la ambasada ecuadoriană din Londra chiar şi zece ani.

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a primit azil politic la ambasada Ecuadorului din Londra, după ce Suedia a cerut extrădarea jurnalistului în urma a doua acuzaţii de viol. Între timp, ziarul Sydney Morning Herald, a publicat documente americane secrete, unde Julian Assange şi al său Wikileaks erau numiţi "duşmani ai S.U.A," plasându-i pe jurnalist şi site-ul său în aceeaşi categorie cu al-Qaeda şi talibanii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel