Julian Assange ar putea fi executat sau închis la Guantanamo

Julian Assange
Julian Assange

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, riscă să fie executat sau încarcerat la Guantanamo, dacă va fi extrădat în Suedia, vor argumenta avocaţii săi la audierea de luna viitoare, potrivit unor documente prezentate marţi, relatează CNN.

Avocaţii lui Assange apreciază că, ţinând cont de riscul de a fi supus la rele tratamente, Marea Britanie nu îl poate extrăda fără a-i încălca drepturile omului. "Există un risc real de a face obiectul pedepsei cu moartea", au subliniat avocaţii, citând informaţii din presa britanică potrivit cărora politicenii republicani americani Sarah Palin şi Mike Huckabee au cerut ca Assange să fie executat.

Procurorul suedez care a emis mandatul de arestare nu avea puterea să facă acest lucru, vor mai spune avocaţii săi. Aceştia apreciază că nu este adecvat să se emită un mandat de arestare atunci când un suspect este căutat doar pentru interogare, informează Mediafax

Procurorii din Suedia cer extrădarea lui pentru a fi interogat în legătură cu acuzaţii de agresiuni sexuale, care nu au legătură cu dezvăluirile făcute de WikiLeaks. Assange a negat acuzaţiile şi a fost eliberat sub cauţiune în timp ce luptă împotriva extrădării.

Citeşte şi:

Justiţia britanică: Julian Assange poate fi extrădat în Suedia. Pedeapsa cu moartea, cel mai mare risc pentru australian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel